Nacrt budžeta za 2017. biće naredne sedmice

Dodajte komentar

Nacrt zakona o budžetu za narednu godinu Vladi bi trebalo da bude upućen do kraja naredne sedmice i moguće je da bude manji nego ovogodišnji, iako su zahtjevi potrošačkihjedinica znatno veći saopštili sujuče Pobjedi iz Ministarstva finansija.

Ubrzana procedura

Ovogodišnji budžet poslije rebalansa je 2,03 milijarde.

Ministarstvo finansijaje pripremilo tehničke pretpostavke za ubrzanu proceduru pripreme nacrta zakona o budžetu za 2017. godinu. Nakon što se napravi preraspodjela budžetskih sredstava, shodno novoj Uredbi o izmjenama Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave, dokument će biti proslijeđen u Vladinu proceduru. Prema nekim procjenama, do kraja sljedeće sedmice bi se moglo očekivati da nacrt izađe iz Ministarstva finansija“, odgovorili su iz ovog Vladinog resora u odgovoru na pitanje kada će nacrt biti gotov.

Zahtjevi potrošačkih jedinica su dostavljeni Ministarstvu i znatno su veći od ovogodišnjih.

Zahtjevi su veći, kao i svake godine. Povećanje ide od 10 do 100 odsto u odnosu na ovogodišnji budžet. Ali, s obzirom na neophodnost uvođenja mjera fiskalne konsolidacije, moguće je da će iznosi budžetskih sredstava po potrošačkim jedinicama biti smanjeni u odnosu na budžetska sredstva u 2016. godini“, saopštili su iz Ministarstva finansija odgovarajući napitanje dali su zahtjevi veći nego ovogodišnji. U ovom Vladinom resoru, kojem je od ponedjeljka na čelu Darko Radunović, kažu da, ipak, očekuju da budžet bude donesen prije 31. decembra.

Budžet do 31. de cembra

To je okolnost koja ne zavisi od Ministarstva finansija. U svakom slučaju, očekujemo da zakon bude done šen do 31. decembra“, kazali su iz Ministarstva.

Izvor: Pobjeda

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *