Bivšem šefu filijale CKB-a pritvor zbog zloupotrebe

Dodajte komentar

Bivši šef nikšićke filijale Crnogorske komercijalne banke Radoslav Nikčević (51) od prekjuče je u istražnom zatvoru zbog sumnje da je sa 10 kolega nanio 4.000.000 eura štete CKB.

Kako Pobjeda saznaje, osim Nikčevića pritvor je određen i njegovoj koleginici Maji Ćirić (44). Nikčević, Ćirić i još 10 osoba uhapšeni su u petak po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. Tužilaštvo je tražilo pritvor samo za Nikčević i Ćirić, ali je sudija za istrage Višeg suda u Podgorici to odbio.

“Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odbio je prijedlog Specijalnog državnog tužilaštva, koje će u zakonskom roku izjaviti žalbu”, navodi se u ranijem saopštenju Tužilaštva.

Žalbu Tužilaštva usvojilo je vijeće Apelacionog suda. Sadašnji i bivši službenici Crnogorske komercijalne  banke – filijala u Nikšiću terete se za  produženo krivično djelo – zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Osumnjičeni za ovo krivično djelo su šef filijale CKB-a u Nikšiću Nebojša Vukićević (35), kao i bivši službenici Dragan Perutović (53), Ivan Radulović (35), Jelena Čvorović (38), Miroslav Antunović (44), Svetlana Cicmil (47) i Aleksandar Nikčević (35). Pod istragom su se našle i službenice Aneta Novaković (31) i Dragana Bulajić (33) koje su u međuvremenu iz nikšićke filijale prešle da službuju u poslovnicima CKB-a u Podgorici.

Krivičnom prijavom obuhvaćena je i bivša službenica nikšićke filijale CKB-a, 64-godišnja Dragica Radulović koja iz zdravstvenih razloga nije zadžana u tužilački pritvor. Prema sumnjama Tužilaštva i policije, uhapšeni bankari su od 2007. do početka 2011. godine bez odobrenja klijenata prenosili novac sa njihovih računa na druge tekuće račune. Sumnja se i da su uhapšeni bez znanja klijenata podizali gotovinu sa njihovih računa.

Prema nezvaničnim informacijama, Nikčević je bio na čelu grupe koju su sačinjavali službenici nikšićke filijale i koji su po njegovim instrukcijama ,,raspoređivali“ i podizali novac klijenata bez njihovog znanja. Izviđaj je pokrenut početkom 2011. godine po prijavi menadžmenta centrale CKB-a.

Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *