Skupština akcionara pljevaljskog Rudnika sredinom decembra

Dodajte komentar

Redovna sjednica Skupštine akcionara pljevaljskog Rudnika uglja, treća ponovljena, biće održana 13. decembra.

Akcionari Rudnika uglja bi na redovnoj sjednici trebalo da razmatraju Deloitte Studiju izvodljivosti za izgradnju drugog bloka Termoelektrane (TE) Pljevlja, u dijelu koji se odnosi na pljevaljsku kompaniju.

Planirano je i razmatranje odluke o uslovima i načinu izmirenja obaveza Rudnika prema državi po osnovu poreza i doprinosa i refinansiranju dijela obaveza kompanije prema bankama.

Na dnevnom redu sjednice je i razmatranje Fichtner studije o mogućnostima smanjenja troškova proizvodnje u Rudniku uglja i procjeni resursa i rezervi uglja u Pljevaljskom basenu.

Akcionari bi trebalo da razmatraju i izvještaj o radu i poslovanju preduzeća u prošloj godini, finansijske rezultate poslovanja sa finansijskim iskazima, kao i informaciju o pravno-ekonomskoj analizi ugovora o nabavci dampera i rudarske mehanizacije od preduzeća Lager iz Posušja.

Dioničari bi trebalo i da izaberu članove Odbora direktora i razmatraju izvještaj o reviziji finansijskih iskaza kompanije za prošlu godinu.

Država posjeduje 31,11 odsto udjela u Rudniku uglja, italijanska kompanija A2A 39,49 odsto, Aco Đukanović 11,84 odsto, a Radoslav Tomić iz Beograda 1,1 odsto. Ostali akcionari imaju manje od jedan odsto udjela u kompaniji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *