Bjelasica rada sada dužna fondu Trend 287 hiljada eura

Dodajte komentar

Privredni sud usvojio je tužbu Otvorenog investicionog fonda Trend prema kojem Bjelasica rada, na ime otkupa 104.419 (9,3 odsto ukupnog broja) akcija, treba da mu isplati 287.779 eura sa zakonskom zateznom kamatom, u roku od osam dana od pravosnažnosti presude.

Presudu je donio sudija Zoran Ašanin, na koju se u međuvremenu Apelacionom sudu, kao višoj sudskoj instanci, žalila Bjelasica rada.

Na dva ročišta tokom suđenja u Privrednom sudu punomoćnik tuženog se nije ni pojavio.

Računi Bjelasica rade u bankama su blokirani, kompaniju potresaju socijalni nemiri jer duguju šest plata i doprinose za sedam godina.

OIF Trend je tužio Radu jer mu je na skupštini altcionara tog preduzeća održanoj u februaru ove godine ukinuto prioritetno pravo da učestvuje u dokapitalizaciji te kompanije, već je nova emisija akcija prodata unaprijed poznatom kupcu.

Tužilac OIF Trend nije bio saglasan sa tim predlogom odluke o emisiji akcija jer bi njeno usvajanje značilo ukidanje prioritetnog prava postojećih akcionara da upišu akcije, pa je koristeći se posebnim pravom akcionara, iz člana 32a (stav 1 tačka 4) Zakona o privrednim društvima obavijestio tuženog da će na Skupštini akcionara predstavnici tužioca glasati protiv navedenog predloga odluke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *