Šehović odbio mjesto ministra ekonomije

Dodajte komentar

Potpredsjednik Socijaldemokrata (SD), Damir Šehović, odbio je da preuzme Ministarstvo ekonomije. On je to potvrdio u izjavi za CdM.Tačno je da sam odbio da budem ministar ekonomije”, rekao nam je Šehović.

On, međutim, kaže da ništa nije „zapelo“ u pregovorima sa DPS-om.

Večeras imamo sjednicu i Glavnog odbora i Predsjedništva“, kaže Šehović.

DPS je Socijaldemokratama ponudio ministarstva ekonomije i zdravlja. SD će, takođe, dobiti i mjesto predsjednika Skupštine, a to bi trebalo da bude lider SD-a Ivan Brajović.

Bošković neće biti šef diplomatije, a Simović postaje potpredsjednik i ministar odbrane

Što se ministara iz DPS-a tiče, CdM saznaje da Predrag Bošković neće biti, kako se spekulisalo, novi crnogorski šef diplomatije. On će, prema našim saznanjima, nastaviti da bude ministar prosvjete.

Ministarsku fotelju zadržaće i Pavle Goranović koji nastavlja da vodi kulturu.

Dosadašnji šef poslaničkog kluba DPS-a, Milutin Simović, iz zakonodavne ide u izvršnu vlast. On će, najvjerovatnije biti potpredsjednik Vlade, a biće i ministar odbrane ili poljopivrede.

Navodno, Branimir Gvozdenović neće biti u vladi.

Definitivna odluka o ovim, ali i svim ostalim funkcijama, „pašće“ večeras ili sjutra ujutru kada se očekuje sjednica Predsjedništva DPS-a.

Početak kraja svim spekulacijama očekuje se sjutra za kada je zakazana sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj se bira rukovodstvo. Ko izglasa predsjednika parlamenta, izglasaće i Vladu, a ta tema bi, prema našim informacijama, na dnevnom redu Skupštine trebalo da se nađe u ponedjeljak.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *