Erste Card Club d.o.o. preuzima Diners Club International® franšize u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori

Dodajte komentar

U Beogradu je potpisan Ugovor o kupoprodaji poslovnih udjela između kompanija SKB Capital S.A. iz Luksemburga i Erste Card Cluba d.o.o. (ECC), sa sjedištem u Zagrebu.

Time ECC stiče 100% vlasništva nad kompanijama Diners Club International Belgrade d.o.o. iz Beograda i Diners Club International Mak d.o.o.e.l. iz Skoplja, a posredno i nad kompanijama Diners Club International Montenegro d.o.o. iz Podgorice i DC Travel iz Beograda. Diners Club International, kao davalac franšize, podržava transakciju i odobrava prenos licence na ECC, kao i budući razvoj Diners Club brenda i poslovanja na tim tržištima, saopšteno je iz Erste banke.

U skladu s ugovorom, ECC preuzima ekskluzivno pravo izdavanja i prihvatanja Diners Club kartica, odnosno odgovornost za daljnji razvoj Diners Club brenda i budućeg poslovanja na područjima Republike Srbije, Republike Makedonije i Crne Gore. Završetak transakcije i konačan prenos poslovnih udjela očekuje se u prvom tromjesečju 2017. godine, nakon ispunjenja formalnopravnih uslova propisanih samim ugovorom, kao i dobijanja odobrenja svih regulatornih tijela.

„Kao najveći izdavalac u regionu, ECC će na tržište Srbije, Crne Gore i Makedonije donijeti nova platna rješenja iz Diners Club palete proizvoda i time obogatiti ponudu franšiza u ove tri zemlje. Prednosti spajanja franšiza na regionalnom nivou, kao i veliki potencijal za proširenje poslovnih mogućnosti i uspjeha, osjetiće svi učesnici u poslovanju franšize, kao i naši partneri. Besprekoran servis i usluga na koji su klijenti iz Srbije, Crne Gore i Makedonije navikli u toku višedecenijskog poslovanja Diners Cluba u ovim zemljama, ostaće prioritet i u narednom periodu, a klijentima će biti dostupan veći izbor kada su u pitanju proizvodi, usluge i pogodnosti za plaćanje Diners Club karticama“, naglasio je povodom potpisivanja Ugovora o kupoprodaji Obrad Sikimić, koji će u narednih pet godina obavljati dužnost predsjednika Nadzornog odbora u DCI Belgrade.

Obrad Sikimić je duže od 25 godina proveo na čelu Diners Cluba na područjima Srbije, Crne Gore i Makedonije, aktivno radeći na pozicioniranju Diners Club brenda u pomenutim zemljama, odnosno razvoju ponude platnih usluga.

„Ovaj iskorak logičan je nastavak naše poslovne strategije čiji je cilj jačanje regionalne prisutnosti na tržištu jugoistočne Evrope. Uvažavajući rezultate dosadašnjeg franšiznog poslovanja na ovim tržištima, vjerujemo da razvijenim poslovnim modelom možemo osigurati vrhunski kvalitet usluge prema klijentima, kao i dugoročno ostvariti uspješne poslovne rezultate“, dodala je Marija Radonić, zamjenica predsjednika Uprave ECC-a zadužena za regionalno poslovanje.

Erste Card Club d.o.o. je kartična kuća s preko 550.000 izdatih kreditnih kartica u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Dio je jedne od najvećih bankarskih grupacija u cetralnoj i istočnoj Evropi, Erste Group, i njegovog partnera u ovoj regiji, Steiermärkische Sparkasse iz Graza. Osim franšize Diners Cluba u Hrvatskoj, koja je jedna od 10 najvećih i najuspješnijih na svijetu, ECC je vlasnik i Diners Club franšize u Bosni i Hercegovini i Sloveniji, a prisutan je i na tržištima Mađarske, Bugarske i Rumunije u segmentu prihvata kartica.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *