Telekomu nagrada za društveno odgovorno poslovanje

Dodajte komentar

Crnogorskom Telekomu je i ove godine uručena nagrada za društveno odgovorno poslovanje koju dodjeljuje Unija poslodavaca Crne Gore. Telekom je nagrađen u kategoriji „Briga za zajednicu“ za inicijativu „Za svako dobro“ u okviru koje kompanija promoviše i podržava projekte od posebne važnosti za zajednicu.

Na svečanosti povodom uručenja nagrada, Marko Stojović, direktor za korporativnu strategiju i komunikaciju je, primajući nagradu u ime Telekoma, izjavio kako kompanija teži da bude prisutna u svim oblastima koje su važne za crnogorsko društvo.

Zato smo i pokrenuli konkurs „Za svako dobro“ koja ima za cilj da finansijski podrži i promoviše društveno odgovorne projekte od posebne važnosti za zajednicu. Za tri godine koliko se organizuje konkurs, do sada smo podržali 16 projekata, iz oblasti kao sto su obrazovanje, kultura, zaštita životne sredine i inkluzija osjetljivih grupa i stavarnje jednakih uslova za učešće u informacionom drustvu. Osim toga, donirali smo i institucijama zdrastvenog sistema, a trudimo se da damo doprinos i kroz volonterske aktivnosti naših zaposlenih“, kazao je Stojanović.

Ovo je drugo priznanje za društvenu odgovornost koje je Unija poslodavaca uručila Telekomu – prošle godine kompanija je nagrađena za doprinos zaštiti životne sredine. Cilj “UPCG nagrade za društveno odgovorno poslovanje“ je promovisanje primjera dobre prakse u oblasti društveno odgovornog poslovanja u Crnoj Gori, kao i preduzeća koja takav pristup poslovanju osmišljavaju i primjenjuju. Glavni kriterijum na osnovu kojih će se nagrade dodjeljivati su održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *