Pregled štampe za 21. novembar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Đukanović nije ispunio obećanje

Odlazeći predsjednik Vlade Milo Đukanović tokom protekle četiri godine ispunio je samo 30 odsto svog glavnog predizbomog obećanja od 40.000 novih radnih mjesta iz oktobra 2012. godine.

Poreska policija može smanjiti dug

Hrvatski Samostalni sektor za otkrivanje poreskih prevara takozvani poreski USKOK osnovan je kao jedinica Ministarstva finansija i takvo rješenje se pokazalo kao efikasno, rekli su “Vijestima iz tog sektora.

Platni promet manji 11 odsto

Nacionalni platni promet u oktobru je, prema podacima Centralne banke, vrijedio 2,19 milijardi eura, 11 odsto manje nego u spetembru.

Dnevne novine

POČELO POLAGANJE ENERGETSKOG KABLA OD CRNE GORE KA ITALIJI

Polaganje podmorskog energetskog kabla sa crnogorske strane ka Italiji, počelo je juče, potvrđeno je Dnevnim novinama u više izvora. U prvoj fazi planirano je postavljanje 157 kilometara kabla, a radove izvodi norveška kompanija Nexans

Neto profit u trećem kvartalu skoro 10.000€

Kompanija Zetatrans zabilježila je na kraju trećeg kvartala neto profit od 9.900 eura, 37,7 puta manji nego u istom periodu prošle godine.

Dan

Kod Aca i Duška oročili 1,68 miliona

Prema podacima iz revizorskog izvještaja za prošlu godinu, objavljenom na sajtu berze, Montenegroberza je u prošloj godini imala oročena sredstva u bankama koje kontroliše biznismen Duško Knežević, Atlas banci i Invest banci Montenegro, kao i u Prvoj banci, u kojoj je najveći akcionar premijerov brat Aco Đukanović.

Politika koči funkcionisanje Rudnika uglja

Dok se čeka politički dogovor oko sastavljanja Vlade, ali i oDluka buduće Vlade oko sastava novog borda direktora Rudnika uglja, skupština akcionara ove kompanije odlaže se u nedogled, a samim tim i brojne važne odluke vezano za proizvodnju uglja.

Najviša penzija devet puta veća od najniže

Najviša penzija koja je isplaćena od početka ove godine iznosi 1.107 eura, dok je najniža 121,92 eura, kazali su za “Dan iz Fonda PIO.

Pobjeda

U hotel Durmitor će biti uloženo 10 miliona

Poslije dužeg vremena hotel ,,Durmitor konačno je dobio renomiranog investitora, kazao je prvi čovjek Zabljaka Veselin Vukićević.Prema njegovim riječima, taj hotel je trenutno u izuzetno lošem stanju, a prema najavama investitora biće rekon struisan u naredne tri godine.Prema ugovoru koji će ovih dana biti potpisan, u hotel će biti uloženo nekih 10 miliona.

Počelo polaganje kabla u crnogorskom podmorju

Polaganje enegetskog kabla između Italije i Crne Gore u crnogorskom podmorju, sa rta Jaz ka Italiji u dužini od 157 kilometara, počelo je juče. Kada kompletan projekat bude gotov, Crna Gora će biti u središtu energetskih tokova povezujući se sa energetskim sistemom Italije i Zapadne Evrope, čime će postati energetska spona Zapadnog Balkana sa EU.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *