U drugom kvartalu zaključeno 617 ugovora

Dodajte komentar

Na tržištu lizinga u Crnoj Gori u drugom kvartalu zaključeno je ukupno 617 novih ugovora ukupne vrijednosti od 7,27 miliona eura, što je 143 odsto više u odnosu na prvo tromjesečje.

U izvještaju pod nazivom Tržište lizinga u Crnoj Gori za period od 30. marta do 30. juna, navodi se da se od ukupnog broja zaključenih ugovora oko 65 odsto ili 4,75 miliona eura odnosi na vrijednost finansijskog, a preostalo operativnog lizinga.

Važno je napomenuti da su navedene vrijednosti novozaključenih ugovora izražene kao neto vrijednost plasmana, što predstavlja ukupnu vrijednost ugovora umanjenu za vrijednost učešća klijenta“, objašnjeno je u izvještaju objavljenom na sajtu Ministarstva finansija.

Zaključno sa drugim kvartalom na tržištu lizinga ukupan broj aktivnih ugovora je iznosio 4,53 hiljade, čija je vrijednost 86,59 miliona eura.

U drugom kvartalu ove godine vrijednost novozaključenih ugovora bila je 150,3 odsto veća u poređenju sa prethodnim tromjesečjem“, dodaje se u izvještaju.

U pogledu strukture korisnika lizinga učešće kompanija je veće od učešća pojedinaca u ukupnom broju ugovora.

Od ukupnog broja novozaključenih ugovora, kako se navodi, oko 44,9 odsto odnosi se na ugovore zaključene sa pojedincima, a oko 54,9 odsto na kompanije.

Sklopljen je i jedan ugovor sa preduzetnikom. Podaci u uporednom stanju sa prethodnim kvartalom ukazuju na značajan rast broja kompanija i pojedinaca kao klijenata u lizing poslovima”, navodi se u izvještaju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *