Pregled štampe za 14. novembar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Dali rejtinge, bez troškova ankete

Izvještaju o troškovima u kampanji koalicije Ključ ne navode se troškovi istraživanja javnog mnjenja, iako se predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić tokom izborne kampanje pozivao na rezultate ankete te koalicije. Milić je na skupu u Tuzima tada rekao da prema istraživanju Ključ ima podršku od 22,7 odsto, a DPS od 37,2, zbog čega je lider DPS-a Milo Đukanović kasnije rekao da
će na leđima nositi svakog glasača Ključa ukoliko osvoje više od 15 odsto.

Atlas banka ne mora da plati garanciju

Privredni sud odbio je kao neosnovan tužbeni zahtjev arapske firme Kaspia Property Holdings koja je tražila da joj Atlas banka isplati 12,5 miliona po osnovu neisplaćivanja navodne bankarske garancije aktivirane u julu prošle godine.

Kineski kredit veći 139 miliona

Uspjeh Donalda Trampa na američkim izborima je za deset dana povećao vrijednost dolara u odnosu na euro tri odsto, što je vrijednost crnogorskog kredita za autoput Bar-Boljare u dolarima povećalo za 25 miliona eura. Zbog pada vrijednosti eura, kredit za prioritetnu dionicu autoputa sada vrijedi 138 miliona eura više nego u trenutku kada je uzet.

Dnevne novine

Kvadrat stana u Nikšiću 550, u Podgorici 1.140 €

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u trećem kvartalu ove godine iznosila je skoro 1.060 eura i bila je manja 4,9 odsto nego u istom periodu prošle godine, pokazuju podaci Monstata.

Glavna nagrada pripala kompaniji Sava Montenegro

Osiguravajuće društvo Sava Montenegro dobitnik je ovogodišnje nagrade Unije poslodavaca (UPCG) za društveno odgovorno poslovanje.

Milijarde za nova radna mjesta i migrante

Članice Evropske unije i Evropski parlament postigli su dogovor o budžetu za narednu godinu, kojim se predviđa povećanje potrošnje vlada.

Pobjeda

Kabl završavaju 2019.

Energetski podmorski kabl, koji povezuje Crnu Goru i Italiju, biće završen 2019. godine, izjavio je juče medijima izvršni direktor italijanske kompanije Terna Mateo del Fante.

U oktobru deflacija

U oktobru je zabilježena deflacija od 0,4 odsto, saopšteno je juče iz Monstata. Najveći uticaj na mjesečnu stopu deflacije imali su pad cijena usluga smještaja i voća.

Na primorju pala tražnja, u modi je Siti kvart

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u trećem kvartalu ove godine iznosila je 1,06 hiljada eura, što je 4,9 odsto manje nego lani u istom period, pokazuju podaci Monstata.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *