Poljaci snimaju Montekargo

Dodajte komentar

Predstavnici poljske kompanije OT Logistics i konsultanti, njih 20-ak, nekoliko dana borave u sjedištu državne kompanije Montekargo i pregledaju dokumentaciju u susret predstojećoj privatizaciji ovog preduzeća, saznaju “Vijesti” iz nekoliko izvora.

Prema podacima sa sajta poljske kompanije, OT Logistics pruža usluge transporta, špedicije i logističke usluge u Poljskoj, centralnoj i zapadnoj Evropi. OT Logistics kupio je u julu 2015. godine 20 odsto
udjela Luke Rijeka.

Država je raspisala tender za prodaju 51 odsto akcija Montekarga. Do 8. decembra u podne investitori mogu dostaviti ponude za kupovinu 51 odsto kapitala Monte-karga, kroz upis novih akcija putem dokapitaliza-cije i za kupovinu preostalih akcija u vlasništvu države.

Montekargo, koji se bavi prevozom tereta željeznicom tokom prva tri kvartala ove godine izgubio je 264.045 eura, što je znatno gori rezultat u odnosu na isti period prošle godine kada je ostvario neto profit od 546.964 eura.

Akumulirani gubici kompanije iz prethodnih godina iznose oko 3,25 miliona eura.

Vlasnik Uniproma Veselin Pejović potvrdio je nedavno da pregovarao partnerstvu sa OT Logistics grupom i još dvije kompanije u kupovini Luke Bar na predstojećem tenderu. Lučki sindikat se u međuvremenu usprotivio privatizaciji barske kompanije.

Ponude na tender za kupovinu 30 odsto Luke Bar mogu se dostavljati do 1. decembra.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *