Vlada usvojila Uredbu o biznis zonama

Dodajte komentar

Vlada je danas usvojila Uredbu o biznis zonama, čime se utvrđuju uslovi za njihovo osnivanje, klasifikaciju prema strateškom značaju, uspostavljanje, kao i olakšice za korisnike.

Iz Vladine Službe za odnose sa javnošću je saopšteno da se Uredbom utvrđuju i uslovi poslovanja i djelatnosti koje se mogu obavljati u biznis zonama.

U diskusiji na današnjoj sjednici Vlade saopšteno je da će nova rješenja u značajnoj mjeri uticati na formiranje jedinstvenog sistema osnivanja i upravljanja biznis zonama od strateškog i lokalnog značaja.

To će pojačati interesovanje investitora, doprinijeti povećanju broja malih i srednjih preduzeća i otvaranju novih radnih mjesta“, navodi se u saopštenju.

Takođe, Uredbom su prvi put definisane poreske olakšice koje se odnose isključivo na poslodavce koji zaposle osobe u okviru biznis zona.

Vlada je, kako se dodaje, odgodila odlučivanje o Informaciji o nedostacima u primjeni rezolucije Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija (UN) u Crnoj Gori, utvrđenim u Izvještaju Manivala o četvrtom krugu evaluacije sistema spriječavanja pranja novca i finansiranja terorizma u Crnoj Gori s Predlogom akcionog plana.

Vlada je vratila predloženi materijal na doradu Vladinim komisijama, čija je zajednička sjednica zakazana za sjutra“, zaključuje se u saopštenju.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *