Manje kamate na kredite za hotelijere

Dodajte komentar

Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Investiciono razvojni fond (IRF) objavili su javni poziv za podnošenje aplikacija za subvencionisanje kamatne stope na kredite odobrene kompanijama i preduzetnicima iz oblasti turizma i ugostiteljstva za ovu godinu.

Iz Ministarstva su objasnili da su predmet subvencija ulaganja u postojeće ugostiteljske objekte kategorije tri i manje zvjezdica, u cilju unapređenja kvaliteta njihove ponude do nivoa četiri i pet zvjezdica.

Predmet subvencija su i ulaganja u nove hotele kategorije četiri i pet zvjezdica, sa izuzetkom apart i kondo hotela, gostionica, motela i hostela.

Subvencije će se odobravati za investiranje u materijalnu imovinu, odnosno građevinske objekte, opremu i uređaje i sitan inventar, kao i u nematerijalnu koju čine razvoj proizvoda ili usluge, patenti, licence, koncesije i franšize.

Subvencije se neće odobravati za ulaganje u ugostiteljske objekte za pružanje isključivo usluga pripremanja i usluživanja hrane i pića, kao što su klasični, specijalizovani i nacionalni restorani, picerije, konobe, grupe caffe barova, ketering i objekti brze hrane i jednostavnih usluga, navodi se u pozivu.

Subvencije se neće odobravati za ulaganja u projekte kojima se krše međunarodno priznata prava radnika, uključujući zaštitu na radu, pravila i procedure u Crnoj Gori, kao ni u objekte u kojima se priređuju igre na sreću.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *