Pregled štampe za 14. novembar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Nova cijena struje od 1. januara

Regulatorna agencija za energetiku (RAE) razmotrila je zahtjeve energetskih subjekata za utvrđivanje dozvoljenog prihoda, prema kojima će se formirati eventualno nove cijene struje, koje će važiti od 1. januara.

Poreskom sistemu treba reforma

Potrebna je sveoIbuhvatna reforma Poreske uprave, izmjena poreskih zakona i podzakonskih akata, ali i njihova kvalitetna primjena i valjana selekcija kadra, kazao je u intervjuu Vijestima doktor poreskog prava iz Instituta za pravne studije i donedavno savjetnik ministra finansija u prelaznoj izbornoj vladi Ilija Vukčević.

Direktora biraju do kraja sedmice

Predsjednik Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) Šaleta Đurović potvrdio je Vijestima da će odluka o izboru novog izvršnog direktora najvjerovatnije biti donijeta tokom ove sedmice na jednoj od dvije sjednice Savjeta.

Dnevne novine

Udruženi ćemo privući više turista

Crna Gora i Slovenija imaju potencijal da prodube odnose u oblasti turizma, gdje kroz zajedničke nastupe sa ostalim državama iz regiona mogu privući turiste iz Azije i dalekih tržišta, smatra predsjednik slovenačke Privredne komore Marjan Mačkošek.

Cetinjane čeka 150 novih radnih mjesta

Gradnja turističkog kompleksa Krstac na Njegušima i uspostavljanje poslovne zone na prostoru fabrike Košuta trebalo bi da obezbijede 300 zaposlenja, od čega 150 novih radnih mjesta, saopštio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović.

RAE razmotrila zahtjeve za utvrđivanje prihoda

Regulatorna agencija za energetiku (RAE) razmotrila je zahtjeve energetskih subjekata za utvrđivanje dozvoljenog prihoda, prema kojima će se formirati eventualno nove cijene struje, koje će važiti od 1.januara.

Dan

Nemaju povjerenja u koruptivno tržište

Prema preliminarnim podacima, neto priliv stranih direktnih investicija od januara do avgusta iznosio je 219,7 miliona eura, što je za 54,6 odsto manje u poređenju sa istim periodom prošle godine, pokazuju podaci Centralne banke.
Ukupan priliv stranih direktnih investicija iznosio je 483,9 miliona eura, dok je odliv iznosio 264,2 miliona eura.

Nagrada za Budvansku rivijeru

Na Međunarodnoj smotri turizma u Solinu, u Hrvatskoj, Hotelska grupa Budvanska rivijera dobitnik je nagrade “Zlatni interstas za izuzetan doprinos razvoju hotelijerstva, time i turizma, čime je dopunjen niz međunarodnih priznanja kojima se kompanija u poslednje vrijeme okitila, saopšteno je iz te kompanije.

Pobjeda

Danas aukcija državnih obveznica

Aukcija državnih obveznica, vrijednih 100 miliona eura, biće u ponedjeljak i utorak održana na Montenegroberzi u cilju obezbjeđivanja sredstava za finansiranje budžeta.

Manje novca za puteve, CANU, SAJ…

Rebalansom, o kojem bi parlament uskoro trebalo da raspravlja, kapitalni budžetje sa 334 miliona smanjen na 115,7 miliona eura, prije svega zbog nepotrošenih 214 miliona eura za auto-put

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *