Komercijalna banka: Prihodi u devet mjeseci porasli 11%

Dodajte komentar
Komercijalna banka je na kraju trećeg kvartala 2016. imala neto prihode od 5,6 milijardi dinara, što je 11 odsto više nego u 2015. godini, saopštila je ta banka.

Posle nove analize kreditnog rizika, dodatno je sprovedena ispravka kreditnog portfolija – teško naplativih kredita (NPL), što je imalo za posljedicu rast rashoda po osnovu obezvrjeđenja finansijskih sredstava i kreditno rizičnih vanbilansnih stavki, te je banka iskazala gubitak od 1,8 milijardi dinara“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da formirane rezerve iz dobiti za procijenjene gubitke iznose 18,8 milijardi dinara, što je za 5,7 milijardi više od potrebnih rezervi obračunatih po propisima Narodne banke Srbije (NBS) koje iznose 13,1 milijardi dinara.

Komercijalna banka je i dalje rekorder po visini štednje građana na bankarskom tržištu u Srbiji jer su štedni ulozi iznosili 1,59 milijardi eura, odnosno 15,5 miliona eura više nego na kraju prošle godine.

Adekvatnost kapitala banke na kraju septembra iznosila je 23,06 odsto, što je znatno iznad regulatornog limita od 12 odsto koji propisuje NBS.

SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *