Evo kako da sakrijete svoju lokaciju na društvenim mrežama

Dodajte komentar

Evo šta treba da uradite ukoliko ne želite da društvene mreže, Facebook, Twitter, Instagram i Snapchat uz objavu odaju i vašu lokaciju, s koje ste ih poslali.

Dodajete li lokaciju uz objave na Facebooku i Twitteru, društvene mreže će ih zapamtiti i automatski dodavati uz naredne objave. Iako objavljuju samo mlesto, ne i tačnu adresu, postoji nekoliko razloga zašto je pametno sakriti ove informacije. Lokaciju možete sakriti direktno pri objavi na obije društvene mreže. Kucnite na sličicu za lokaciju ispod kućice za unos i provjerite da li je objava lokacije aktivna.

Za razliku od Facebooka i Twittera, Instagram ne dijeli vašu lokaciju automatski. Ipak, slike učitane prije avgusta 2015. godine mogu biti pod uticajem računarskog buga koji prikazuje lokaciju bez vašeg znanja. Sakrijte je tako što ćete kucnuti po kućici za unos objave i potom odaberite Delete Location.

Snapchat se od prethodne trojke razlikuje po tome što ne dijeli lokaciju na isti način. Međutim, Geofilter može uputiti na to gdje se nalazite. Zato dobro razmislite želite li da ga koristite.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *