U plusu Napredak, Tara, PLC i Barska plovidba

Dodajte komentar

Prema novim izvještajima o poslovanju kompanija za period januar-septembar u plusu su Tara iz Mojkovca, Barska plovidba, Napredak iz Kotora i PLC Morača, dok je u gubitku Lutrija Crna Gore.

Mojkovačka fabrika oružja Tara Aerospace and Defence Products, čiji je većinski vlasnik švajcarslđ trgovac oružjem Hajnrih Tome, ostvarila je dobit od 202 hiljade eura za period januar-septembar ove godine.

U istom periodu lani dobit je bila 655 hiljada eura. Ovogodišnji poslovni prihod bio je 4,9 miliona eura, dok je poslovni rashod bio 4,66 miliona. Lani u istom periodu prihodi od prodaje iznosili su 3,5 miliona eura, a rashodi 2,79 miliona.

Prema podacima sa sajta Montenegroberze, akumulirani gubitak kompanije iznosio je pet miliona, dok je u istom mjesecu lani on iznosio 6,4 miliona.

Državna kompanija Barska plovidba na kraju septembra imala je dobit od 1,4 miliona eura. Poslovni prihod za devet mjeseci iznosio je 8,1 i bio je za 1,6 miliona manji nego u istom periodu lani. Rashodi su iznosili 7,1 milion dok su lani bili 7,7 miliona.

Barska plovidba je lani u istom periodu imala gubitak od 1,9 miliona, zbog velikih finansijskih rashoda od 5,4 miliona eura dok su oni za ovogodišnji period bili 1,5 miliona.

Akumulirani gubitak kompanije iznosi 8,7 miliona eura, a dugoročne i kratkoročne obaveze 42 miliona eura na koliko je procijenjena vrijednost njene cijele, imovine.

Trgovačka kompanija Napredak iz Kotora ostvarila je profit u iznosu 514,13 hiljada eura, a ostvareni rezultirat skoro dvostrolco je bolji u odnosu na uporedni period prošle godine kada je iznosio 260,7 hiljada eura.

Poslovni prihodi kompanije u odnosu na uporedni period prošle godine smanjeni su sa 3,8 miliona na 3,6, a poslovni rashodi sa 3,6 miliona na 3,2 miliona eura.

Poslovno logistički centar Morača (bivši Titex) prvih devet mjeseci ove godine poslovao je sa profitom od oko 353,8 hiljada eura.

Ostvareni rezultat značajno je bolji u odnosu na uporedni period prošle godine kada je PLC Morača tokom prvih devet mjeseci izgubio 68.256 eura.

Poslovni prihodi kompanije, koja se bavi izdavanjem poslovnih prostora u Podgorici, za godinu su neznatno smanjeni sa 831,7 hiljada na 794,1 hiljadu eura, ali su zato poslovni rashodi više nego prepolovljeni sa 895,4 hiljade na 419,7 hiljada eura, što je doprinijelo pozitivnom devetom jesečnom rezultatu u poslovanju.

Lutrija Crne Gore kojom gazduje Sava Grbović, povezan sa kontroverznim biznismenom Branom Mićunovićem, izgubila je tokom devet mjeseci 124.393 eura, pokazuju podaci iz bilansa uspjeha.

Gubitak je nešto manji u odnosu na uporedni period prošle godine kada je iznosio 179.104 eura.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *