U Srbiju stiže Fliksbus – niskobudžetni autobuski prevoznik

Dodajte komentar

Autobuski prevoznik Fliksbus (Flixbus), pandan Rajan eru (RyanAir) u drumskom saobraćaju, zainteresovan je da radi u Srbiji i koliko već na proleće će napraviti prve kontakte sa domaćim firmama,

Fliksbus je njemačka start-ap kompanija koja je već godinama poznata u zemljama EU po niskobudžetnom autobuskom prevozu. Po modelu Rajan era, na primjer, ovaj prevoznik ima promotivnu cijenu vožnje od Zagreba do Berlina za svega devet eura.

Dolazak Fliksbusa napraviće veliku reorganizaciju domaćeg međugradskog prevoza. Oni će izabrati neku od domaćih firmi čijih će nekoliko autobusa uzeti i brendirati kako bi prevozili putnike. Takođe, naši vozači će raditi za ovu firmu,“ naglašava Saša Conić, glavni urednik portala Autobusi.net.

Riječ je o prevozniku koji prodaje karte preko svoje mobilne aplikacije. Zainteresovani putnik treba da instalira tu aplikaciju, uloguje se i internet plaćanjem kupi kartu i dobije kod. Procedura je takva da vozači Fliksbusa imaju čitač pomoću kojeg putnicima očitavaju kodove na mobilnom telefonu. Putnik, takođe, ima mogućnost besplatne rezervacije sjedišta i besplatnog prevoza prtljaga, ali i mogućnost da 15 minuta prije polaska otkaže rezervaciju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *