Poslovni rezultati: Visa Inc.

Visa Inc. (NYSE:V)

Kompanija Visa Inc. jedna je od vodećih u svom sektoru, upravlja mrežom opet loop plaćanja u cijelom svijetu, uz tržišnu kapitalizaciju od čak 197 milijardi USD.

Cijena dionice se na godišnjem nivou kreće u intervalu od 66.12 – 83.79 USD, uz rast od početka godine od 7.29%. Dionica je uvrštena u indekse DIJA i S&P 500.

Kompaniji je treći kvartal ove godine bio posljednji kvartal u fiskalnoj godini, tj. četvrti, pošto su obračunsku godinu započeli 3 mjeseca ranije.

Zarada po dionici u četvrtom kvartalu njihove obračunske godine sa iznosom od 0.78 USD nadmašila je očekivanja analitičara od 0.73 USD, pa tako i zaradu po dionici u istom razdoblju prošle godine, koja je tada iznosila 0.62 USD što znači da je rast zarada na kvartalnom nivou bio 25.8%.

Prihodi rastu već četvrti kvartal zaredom, te u posmatranom kvartalu iznose 4.26 milijardi USD, što je malo više od očekivanja ali je za 18.33% više nego u istom razdoblju prošle godine. Očekivanja za sljedeći kvartal su pozitivna.

Check Also

Završen prvi CBCG FinTech Hackaton: prva nagrada za „Budućnost“

Svečanim proglašenjem pobjednika večeras je završen prvi CBCG FinTech Hackathon na temu „Budućnost digitalnih bankarskih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *