Niški aerodrom: Ryanair leti za Düsseldorf

Dodajte komentar

Na niški aerodrom “Konstantin Veliki” juče je sletio prvi avion niskotarifne kompanije Ryanair na relaciji Niš-Düsseldorf.

Avioni Ryanaira ubuduće će na toj relaciji letjeti dva puta nedjeljno, četvrtkom i nedjeljom, a za niški aerodrom to će biti sedma redovna linija do neke od evropskih destinacija.

Ryanair od septembra leti sa aerodroma u Nišu i do Berlina, a madjarska kompanija Wizzair prije toga je uvela redovne letove do Bazela, Malmea, Memingema, Ajndhovena i Dortmunda.

Predstavnici Javnog preduzeća “Aerodrom” i irske niskotarifne kompanije Ryanair za danas su najavili uspostavljanje redovne linije i na relaciji Niš-Bratislava, a za utorak, 1. novembar, linije Niš-Bergamo.

U prvih devet mjeseci ove godine aerodrom “Konstantin Veliki” imao je nešto više od 65.000 putnika, što je skoro dvostruko više nego u cijeloj 2015. godini.

Prognoze rukovodstva aerodroma i gradskih čelnika su da će do kraja godine niška vazdušna luka imati više od 100.000 putnika, što će biti apsolutni rekord od kada je 1986. godine aerodrom otvoren.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *