Wizz Air primio CAPA nagradu za najbolju low-cost avio-kompaniju u 2016.

Dodajte komentar

Wizz Air, najveća low-cost avio-kompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, sa ponosom objavljuje da je proglašena najboljom low-cost avio-kompanijom u 2016. od strane vodeće svetske vazduhoplovne informativne agencije “Centar za avijaciju” (CAPA – Center for Aviation). Nagradu je primio Jožef Varadi, generalni direktor Wizz Air-a na godišnjoj dodeli vazduhoplovnih nagrada za izuzetnost održanoj 27. oktobra 2016. u Amsterdamu.

Ovim nagradama se odaje prizanje avio-kompanijama i aerodromima ne samo za njihov ostvareni uspeh već takođe i za liderstvo u stalno promenjivom okruženju. U turbulentno vreme u avio-industriji, pobednici usvajaju strategije koje postaju nove smernice drugima. Kandidati za nagradu su provereni od strane nezavisne komisije i izabrani su na osnovu mišljenja tima CAPA analitičara i partnera iz Heidrick & Struggles, jedne od vodećih kompanija na svetu za pronalaženje vrhunskih menadžera. Pobednici su izabrani nakon panela od strane osam nezavisnih sudija.

Wizz Air je imenovan od strane CAPA za najbolju low-cost avio-kompaniju jer je prikazala izuzetnu strategiju tokom ove godine, imala najveći uticaj na razvoj vazduhoplovne industrije, postavila sebe kao lidera i postavila repere drugima.

WIZZ je izabran na sudijskom panelu zbog svojih stabilnih i dobrih rezultata i brzog rasta u veoma izazovnom regionu. Kapactet je porastao za 20% u poslovnoj godini. WIZZ je sada lider na tržištima u Mađarskoj, Rumuniji i Makedoniji, a predstavlja snažnog učesnika na tržištima Centralne i Istočne Evrope uključujući Poljsku, Bugarsku, Litvaniju i Letoniju.

“WIZZ je u Evropi izuzetan već nekoliko godina  posebno nakon izlaska na berzu 2015”, rekao je Peter Harbison, izvršni predsedavajući CAPA, i dodao: “WIZZ je profitabilan već sedam uzastopnih godina, pokazao je najviši nivo dodatnih prihoda po putniku u Evropi i u poslovnoj 2016. godini imao je jedan od najnižih troškova prema jediničnoj vrednosti (CASK) u Evropi”.

Udeo na tržištu WIZZ-a u oblasti Centralne i Istočne Evrope se približava 45 odsto što je impresivan rezultat imajući u vidu konkurentno okruženje i veliki broj zemalja u regionu. WIZZ je udvostručio broj putnika u poslednjih pet godina i danas leti do 130 odredišta sa flotom od 73 Airbus-ova aviona A320 i A321.

Jožef Varadi (József Váradi), izvršni direktor Wizz Air-a je izjavio: “Počastvovani smo što su nas prepoznali za dodelu ove nagrade. U WIZZ-u stalno težimo da našim putnicima pružimo više i da povećamo našu mrežu linija i ponudimo najniže moguće cene avio-karata na tržištu, i u isto vreme ostvarimo vodeću poziciju u industriji prema finansijskim pokazateljima.  Nastavićemo da poboljšavamo putničko iskustvo omogućavanjem našim putnicima da prilagode putovanje svojim potrebama: naše najniže cene su dostupne svima koji žele da putuju jeftino, dok oni koji žele više komfora mogu sebi uz doplatu unaprediti uslugu koju im pružamo”

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *