Čeka se nastavak reformi

Dodajte komentar

Nova, kao i prethodna vlada jednako posvećeno, odlučno i efikasno nastaviće sa sprovođenjem svih obaveza iz evropske agende i Crnu Goru do isteka svog mandata pripremiti za istorijski trenutak pristupanja Evropskoj uniji, saopštio je državni sekretar za evropske integracije i glavni pregovarač ambasador Aleksandar Andrija Pejović u Briselu na sastanku sa generalnim direktorom za susjedstvo i pregovore o proširenju Kristijanom Danijelsonom.

Kako je saopšteno, sagovornici su razmijenili mišljenje o sprovedenim parlamentarnim izborima i obavezama koje očekuju novu vladu u pravcu finalizacije pregovaračkog procesa.

Generalni direktor Danijelson je čestitao Crnoj Gori na tome što je izbore organizovala na miran i regularan način u okviru reformisanog zakonodavnog okvira. Istakao je da se raduje skorom uspostavljanju novog parlamenta, brzom formiranju nove vlade i, neposredno zatim, nastavku političkih i ekonomskih reformi usmjerenih na dalje stabilno napredovanje Crne Gore na putu evropske integracije – kaže se u saopštenju.

Pejović je informisao Danijelsona o tekućim i planiranim aktivnostima usmJerenim na nastavak otvaranja i privremenog zatvaranja pregovaračkih poglavlja tokom aktuelnog slovačkog i predstojećeg predsjedavanja Malte EU. Sagovornici su, u susret objavljivanju Izvještaja EK o napretku Crne Gore, sumirali ostvarene rezultate u prethodnoj godini.

Saglasili su se da je tokom tog perioda ostvaren napredak i iznijeli očekivanje da će on biti evidentiran i kroz ocjene EK, ali i preporuke u kojim oblastima je potrebno da Crna Gora uloži dodatnu energiju i ostvari bolje rezultate, zaključuje se u saopštenju.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *