Zvaničnici i privrednici u Budvi diskutuju o perspektivama regiona

Dodajte komentar

Dvodnevna Konferencija o ekonomiji Montenegro 2016, pod nazivom “Razvojne perspektive zapadnog Balkana“, koju organizuje Privredna komora (PKCG), počeće danas u hotelu Splendid, u Budvi.

Skup će otvoriti predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, a u njemu će učestvovati i premijer Milo Đukanović koji će sjutra, u razgovoru sa predsjednikom PKCG Velimirom Mijuškovićem, govoriti o ekonomskim kretanjima tokom decenije crnogorske nezavisnosti i regionalnoj perspektivi.

>>> Ovdje možete pogledati program konferencije <<<

Panelisti na skupu biće ministri ekonomije zemalja zapadnog Balkana, predsjednici privrednih komora, privrednici iz Crne Gore, regiona i zemalja EU, istaknuti ekonomski teoretičari, kao i predstavnici međunarodnih finansijskih organizacija.

Očekuje se da Konferencija okupi oko 500 učesnika. Ovaj najveći regionalni ekonomski skup, dobiće ove godine i dodatnu vrijednost kroz organizovanje bilateralnih susreta privrednika iz Crne Gore, regiona i Njemačke“, saopšteno je iz PKCG.

Interesovanje njemačkih investitora za zapadni Balkan, kako su dodali, biće predstavljeno kroz poseban panel, na kojem će oni koji posluju u regionu govoriti o iskustvima i očekivanjima kada je biznis ambijent u pitanju.

Šestu Konferenciju o ekonomiji PKCG ove godine organizuje u saradnji sa Komitetom za istočno-evropske ekonomske odnose iz Berlina.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *