Vještak utvrđuje cijenu za isplatu akcionara Eurofonda

Dodajte komentar

Sudija Privrednog suda Crne Gore Faruk Mušović uvažio je juče zahtjev tuženog ZIF Eurofonda i društva za upravljanje tim fondom (DZU) Euroinvesta i odredio vještaka finansijske struke Hamida Šabovića da utvrdi prosječnu tromjesečnu neto vrijednost akcije ZIF Eurofonda.

Prema toj vrijednosti trebalo je da budu isplaćeni nesaglasni akcionari početkom ove godine, a koji su zbog nepoštovanja te zakonske obaveze podnijeli sudu tužbeni zahtjev.

Nesaglasni vlasnici akcija ZIF Eurofond, njih ukupno 161, koji kontrolišu oko 14 odsto fonda, tražili su još u decembru 2014, da im za izlazak iz vlasništva bude isplaćeno ukupno oko 5,8 miliona eura. Prema dostupnim podacima samo sa jednim i to pojedinačno najvećim malim akcionarom DZU Euroinvest je postigao vansudsko poravnanje.

Veći broj nesaglasnih akcionara kojima nije isplaćen vlasnički ulog tužili su Privrednom sudu ZIF Eurofond i DZU Euroinvest. Naredno ročište, do kada bi trebalo da se obavi vještačenje, sudija Mušović je zakazao za 29. novembar.

(Cijeli tekst u današnjim Vijestima)

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *