Posle ove knjige zamislićete se prije nego što bilo šta o sebi objavite na internetu

Dodajte komentar

Knjiga „Darknet“ vodi nas duboko u digitalno podzemlje i pruža nam izuzetan uvid u internet kakav ne poznajemo. Džejmi Bartlet, autor knjige, prelazi s one strane ekrana i iz digitalnog mraka izvlači hakere, dilere drogom, trolove, kam-devojke, političke ekstremiste i daje ljudsko lice onima koji imaju mnogo razloga da budu anonimni.

„Darknet“ (The dark Net)je prosvjetljujuće i živopisno istraživanje interneta i njegovih najinovativnijih i najbizarnijih supkultura. Ono se prostire od popularnih društvenih mreža i tajnih grupa na Fejsbuku do kriptovanih dijelova mreže Tor i najzabačenijih odaja Deep Weba. To je svijet koji se često pominje u medijskim izvještajima, ali ipak je nedovoljno poznat. Svijet gotovo neistražen i nama bliži nego što mislimo. Svijet bitkoina i Silk rouda, terorista i pornografije. To je – darknet.

Darknet je dio interneta na kojem su smješteni sajtovi za naručivanje ubistava, trgovinu drogom, hakeri… U knjizi ćete otkriti i šta se sve krije iza naše svakodnevne upotrebe interneta. Zamislićete se prije nego što bilo šta o sebi objavite na internetu. Ako već planirate da putujete digitalnim podzemljem, budite obaviješteni i oprezni: u tom smilu knjiga „Darknet“ je idealan vodič.

save

Autor Džejmi Bartlet je novinar, teh-bloger i direktor Centra za analizu društvenih medija u organizaciji Demos. Svoje članke objavljuje u Telegrafu, Gardijanu, Sandej tajmsu i mnogim drugim listovima i blogovima. Piše o onlajn ekstremizmu, darknetu, kriptovalutama, slobodi govora, upotrebi društvenih medija u političke svrhe, tehnologijama nadziranja interneta, vještačkoj inteligenciji… Živi u Londonu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *