Još nije donijeta odluka o ukidanju linije Bar-Bari

Dodajte komentar

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović saopštio je juče da postoje problemi u funkcionisanju pomorske linije između Crne Gore i Italije Bar-Bari-Bar, ali da se još nije došlo do konačnog stava o njenom ukidanju.

Komentarišući medijske navode da se ova pomorska linija ukida 3. decembra, poslije 51 godinu, on je kazao da je Crnoj Gori u interesu da se ona zadrži.

Ta linija, pogotovo u zimskim mjesecima, nije rentabilna, ali svakako da vodimo računa i ne možemo sada reći ništa konačno šta će biti 3. decembra. Postoje određeni problemi u funkcionisanju te linije, između ostalog i zbog starosti broda”, rekao je Brajović novinarima tokom obilaska gradilišta na dionici auto-puta Bar-Boljare.

Kako je dodao, Barska plovidba koja gazduje feribotom vodi računa o tome da li se može dobiti nova plovidbena dozvola za feribot ili se nabaviti neki noviji koji bi mogao da funkcioniše.

Država j e većinski vlasnik Barske plovidbe, sa 51 odsto kapitala, a linija Bar-BariBar uspostavljena je 18. juna 1965. godine.

Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *