Galaxy Note 7 je mrtav: Samsung ga povlači iz prodaje

Dodajte komentar

Samsung će trajno prestati da proizvodi i prodaje Galaxy Note 7 uređaj, saopštila je kompanija, prenosi Wall Street Journal.

Južnokorejska kompanija će takođe povući sve pametne telefone Galaxy Note 7 prodate u Kini, oko 191.000 tih uređaja, saopštila je juče kineska regulatorna agencija za bezbjednost proizvoda.

Samsung će ili obezbijediti povraćaj novca ili zamjenu za drugi model telefona te kompanije uz doplatu razlike u cijeni.

Samsung je ranije saopštio da je prijavljeno 35 slučajeva da se telefon zapalio tokom punjenja, vjerovatno zbog problema s litijumskim baterijama i pozvao korisnike da “ugase i ne koriste uređaje” dok se ne istraže prijave o novim paljenjima baterija na zamijenjenim telefonima.

Vodeći američki i australijski mobilni operateri juče su prekinuli prodaju i zamjenu Galaxy Note 7, dok su avio-prevoznici ponovo zabranili putnicima da koriste te telefone, nakon što je prošle nedjelje dim iz jednog zamenjenog uređaja prilisio na evakuaciju jednog putničkog aviona u SAD-u, izvještava agencija Rojters.

Vodeći svetski proizvođač pametnih telefona saopštio je juče da je zatražio od svih mobilnih operatera u svijetu da zaustave prodaju uređaja Note 7, kao i zamjenu originalnih uređaja novim telefonima, dok sa regulatornim organima istražuje taj problem.

Korisnici treba da isključe telefone i da prestanu da koriste originalni ili zamenski uređaj Galaxy Note 7“, navela je kompanija u saopštenju.

Odluka Samsunga da povuče Note 7 sa polica po drugi put u dva meseca pokazuje koliko kompanija ima poteškoća da reši problem pregrejavanja uređaja. Samsung je 2. septembra najavio povlačenje 2,5 miliona uređaja Galaxy Note 7 na 10 tržišta, uključujući tržište SAD-a, zbog neispravnih baterija koje izazivaju požar na telefonu.

Nove prijave o samozapaljenju baterija tokom punjenja i na zamenskim uređajima, prema riječima stručnjaka, dovode u pitanje proces kontrole kvaliteta u Samsungovoj proizvodnji.

Akcije Samsunga su nakon vijesti o prekidu prodaje i zamjene uređaja Note 7 potonule za 5,0 odsto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *