Spisak dobitnika posljednjih vaučera u projektu “Hiljadu plus”

Dodajte komentar

Dodjelom posljednje grupe od 119 vaučera građanima sa liste čekanja u projektu Hiljadu plus, ispunjen je prvobitno postavljeni cilj da svi koji su učestvovali dobiju mogućnost da riješe stambeno pitanje, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović.

On je danas na uručenju vaučera građanima kazao da se na taj način do kraja realizuje druga faza projekta Hiljadu plus.

Projekat je počeo da se realizuje 2010. godine, a danas smo u prilici da realizujemo ono što je bio i naš cilj, da svi koji su učestvovali u projektu u drugoj fazi dobiju mogućnost da riješe stambeno pitanje“, rekao je Gvozdenović.

Vrijednost projekta je 20 miliona, od čega Vlada učestvuje sa 50 odsto kroz kreditni aranžman sa CEB-om, komercijalne banke sa 45 odsto i građani sa pet odsto učešća.

Radi se o projektu socijalnog stanovanja za građane sa srednjim i nižim primanjima koja po tržišnim uslovima ne mogu riješiti stambenu potrebu.

Projekat građanima omogućava uštede obezbijeđivanjem niže kamatne stope na stambene kredite u odnosu na tržišnu.

Visina kamatne stope na godišnjem nivou iznosi 3,99 odsto fiksno, za zaključene ugovore za kupovinu stanova po kupoprodajnoj cijeni do 1,09 hiljada EUR po kvadratu neto korisne površine stambenog prostora, na period od 20 godina.

U projektu učestvuje 16 građevinskih kompanija sa ukupno 753 stana.

Spisak dobitnika vaučera možete pogledati ovdje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *