Wizz Air u Kišnjevu otvara 26. bazu

Dodajte komentar

Wizz Air, najveća low-cost avio-kompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropi, danas je objavila otvaranje svoje baze na međunarodnom aerodromu u Kišinjevu, postavljanjem jednog aviona A320 i uspostavljanjem dvije nove linije do Evrope.

Počev od marta 2017. Wizz Air će pokrenuti novu liniju dva puta nedjeljno od Kišinjeva do Berlina (Schönefeld) i Barselone. Sa novim destinacijama, Wizz Air će održavati mrežu linija iz Moldavije koja uključuje sedam linija do četiri zemlje. Cene karte kreću se od 29,99 eura.

WIZZ je počeo sa operacijama iz Kišinjeva u septembru 2013. i postepeno je povećavao mrežu niskotarifnih letova iz Moldavije stvarajući sve više mogućnosti za pristupačna putovanja. Sa više od 350.000 sjedišta u ponudi u 2017. godini i rastom od 41% u odnosu na ovu godinu, Kišinjev će postati 26. baza Wizz Air-a, a Moldavija postaje 14 država iz koje WIZZ obavlja svoj bazne operacije.

Nova baza će doprinijeti razvoju domaće privrede, podržavajući indiretno nova radna mjesta na aerodromu, u saobraćajnoj djelatnosti, ugostiteljstvu i turizmu. Wizz Air-ove operacije će ove godine doprinijeti stvaranju novih 100 radnih mjesta širom Moldavije u svim povezanim djelatnostima“, kazali su iz kompanije.

Avio karte za nove linije su već u prodaji i mogu se rezervisati i kupiti preko sajta wizzair.com počev od 29,99 eura.

Govoreći na konferenciji za novinare održanoj danas u Kišinjevu, Džordž Mihalopulos, komercijalni direktor Wizz Air-a je kazao da je Wizz Air prisutan u Moldaviji preko tri godine

” Danas imamo zadovoljstvo da objavimo postavljanje jednog našeg aviona u Kišinjevu počev od marta 2017. Naša investicija će doprinijeti razvoju lokalne privrede i stvoriće brojna nova radna mjesta što u samom Wiz Air-u, što kod naših lokalnih poslovnih partnera, čime će biti omogućen i veći broj low-cost linija i letova iz Moldavije. Unaprijed se radujemo našim novim putnicima iz Kišinjeva kao i turistima koji će posjetiti Moldaviju i koji će moći da uživaju u našoj izvanrednoj usluzi tokom leta kao i u našim jeftinim avio kartama na sedam linija do četiri zemlje”, kazao je Mihalopulos.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *