Vlasnicima Bentlija benzinska stanica dolazi na kućni prag

Dodajte komentar

Posjedovanje superluksuznog automobila samo po sebi podrazumijeva privilegovan status, a za vlasnike vozila marke Bentley u Kaliforniji to znači da će im gorivo biti isporučeno na kućnu adresu – ili tamo gdje to žele.

Bentley je poznat kao proizvođač nekih od najluksuznijih modela na planeti. U toj kompaniji odlučili su da svoju ponudu podignu na još viši nivo, pa su kupce iz Kalifornije obradovali novom uslugom – umjesto da svoj automobil radi dopune goriva voze na benzinsku stanicu, mobilna cisterna će im dolaziti na kućni prag.

Bentley je ovaj pilot program pokrenuo u saradnji sa kompanijom Filld, koja se bavi isporukama goriva klijentima pomoću aplikacije za mobilne uređaje. Filld je za vlasnike britanske automobilske marke razvio posebnu verziju ove aplikacije pomoću koje mogu da zatraže isporuku goriva na lokaciju na kojoj se nalaze, u terminu koji im odgovara.

Uz pomoć Connected Car sistema, Filld dobija informaciju o tome gdje se klijent i njegov automobil nalaze i šalje kamionet sa malom cisternom do njega. Isporučeno gorivo naplaćuje se po najnižoj cijeni od tri najbliže stacionarne benzinske pumpe, uz određenu nadoknada za terensku isporuku.

Bentley je ovaj pilot program za sada ograničio na tromjesečni period i na Kaliforniju, a ako reakcije vlasnika automobila budu pozitivne, biće produžen, i proširen na druge oblasti.

Krajni cilj je da, u budućnosti, vlasnik vozila ne mora uopšte da šalje zahtjev da mu se sipa gorivo, već će automobil automatski proslijediti poruku centralnom kompjuteru kada primijeti da se nivo goriva u rezervoaru približi “rezervi”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *