Direktori u Microsoftu zaradili 54 miliona dolara

Dodajte komentar
Izvršni direktor Microsofta Satya Nadella

Microsoft je svojim izvršnim zvaničnicima isplatio 54 miliona dolara u 2016. godini na ime osnovnih zarada i bonusa, prenose američki mediji.

Direktor kompanije Satja Nadela primio je ukupno 17,7 miliona dolara, uključujući 1,2 miliona osnovne zarade, 4,5 miliona bonusa i 12 miliona kao nagradu u akcijama ovog tehnološkog giganta.

Kompanija je objavila da je Nadelu nagradio Upravni odbor zbog njegovih zasluga u uspješnom poslovanju i “strateške jasnoće” koju je razvio za Microsoft.

Bivši direktor Kevin Tarner, koji je napustio funkciju u julu prošle godine, dobio je 2,4 miliona dolara u gotovini i 9,5 miliona dolara u akcijama, čime mu je ukupna godišnja zarada dostigla skoro 13 miliona dolara.

Kompanija je saopštila da je izvršni potpredsjednik i šef finansija Ejmi Hud dobila paket od 10,3 miliona dolara. Glavni pravnik Bredford Smit zaradio je 8,6 miliona dolara, a izvršni potpredsjednik za razvoj poslovanja Margaret Džonson dobila je 6,7 miliona dolara.

Nadela je zaradio više od 18 miliona dolara u fiskalnoj 2015. godini, dok je 2014. godine dobio bonus od 3,6 miliona dolara, osnovnu zaradu od 919.000 dolara i nagradu u akcijama od 80 miliona dolara.

Microsoft je u fiskalnoj 2016. godini prijavio neto zaradu od 16,8 milijardi dolara i prihod od 85,3 milijardi dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *