Plavi horizonti investitora čekaju sedam godina

Dodajte komentar

Ni najveći pesimisti nijesu očekivali da ni nakon sedam godina neće početi gradnja milionskog turističkog kompleksa na Plavim horizontima. Iako je trebalo da se do kraja avgusta katarska kompanija Katari dijar izjasni o gradnji na Plavim horizontima, to se još nije dogodilo.

Prema tvrdnjama mještana koji su imali zemljište na Plavim horizontima, Katarci se više neće vraćati na tu lokaciju. Mještani navode da oni već pola godine imaju pouzdane informacije da se Katarci neće vratiti, iako iz Ministarstva turizma govore da je došlo samo do slabljenja dinamike radova i da je pitanje dana kada će početi gradnja milionskog turističkog kompleksa.

Već mjesecima javnost priča o mogućnosti da do gradnje kompleksa na Plavim horizontima ne dođe, međutim, resorni ministar Branimir Gvozdenović govorio je da će se investitor vratiti i da su to poslednje informacije koje je dobio od Kagaraca.

Međutim, iz Ministardstva juče nijesu odgovorili na pitanja “Dana” oko gradnje na Plavim horizontima.
Prema riječima predsjednika MZ Krtoli Ivana Starčevića niko ne zna da li će se Katari dijar vratiti i da li će uopšte početi gradnja čuvenog kompleksa, ali kupača na Plavim horizontima nikad više nije bilo.

Mještani su tražili da kupačima bude dostupna plaža i izašli smo na ulice da to tražimo i nama se sad šalju pozivi za sud zbog remećenja javnog reda. Činjenica je da mi nijesmo zaustavili saobraćaj, već smo dobili podršku i od prolaznika“, podsjetio je Starčević.

Ugovor o kupoprodaji zaključen je sa Katari dijarom 2010. godine, a njegova vrijednost bila je 25 miliona eura. Procijenjena vrijednost gradnje turističkog kompleksa na Plavim horizontima je 250 miliona eura. U januaru prošle godine izdati su ubranističko-tehnički uslovi za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju hotelskog kompleksa na četiri urbanističke parcele i parcele obalnog šetališta i pristupnih saobraćajnica u zahvatu izmjena i dopuna urbanističkog projekta Pržno 1 opština Tivat. Vlada je 8. maja dala saglasnost za izvođenje pripremnih radova većeg obima za izgradnju objekata opšteg interesa mješovitog rizorta.

Nema odustajanja od gradnje

Iz Ministarstva turizma su kazali “Danu” da nemaju informacije koje se tiču odustajanja Katari dijara.
Prema našim informacijama u toku su pripremne aktivnosti na izdavanju građevinske dozvole, saopštili su iz resornog ministarstva.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *