Otvoren “Hilton Podgorica”

Dodajte komentar

Pred više od hiljadu zvanica hotel Hilton Crna Gora otvoren je sinoć u Podgorici. Premijer Crne Gore Milo Đukanović simbolično je obilježio otvaranje hotela presijecanjem vrpce.

On je kazao da je otvaranje hotela Hilton produžilo turističku sezonu, ali i svrstalo Crnu Goru u rang sa elitnim turističkim destinacijama.

Svečanosti je prisustvovala i američka ambasadorka Margaret En Uehara, koja je pozdravila otvaranje hotela, a prisutno je bilo preko hiljadu zvanica.

Pored Hrvatske, Crna Gora je jedina zemlja u regionu gdje je zakoračio brend Hilton. Otvaranjem hotela nastavljena je 60 godina duga tradicija hotela Crna Gora, poručeno je sa otvaranja.

Realizacija projekga u koji je uloženo čak 47 miliona eura, prema riječima vlasnika hotela Žarka Burića, nije bila nimalo laka, ali podgorički hotel je danas među najboljim u Evropi.

Hotel Crna Gora je otvorio svoja vrata davne 1953. godine i dugi niz godina bio je simbol ovog grada, kao i jedan od najboljih hotela u regionu. Gosti i posjetioci će se uvjeriti u kapacitete ovog hotela. Hotel je već otvorio 142 nova radna mjesta, a do kraja godine taj broj će dostići i do 170 zaposlenih, naglasio je Burić.
Izvršni direktor hotela Hilton Haluk Bilgili rekao je da je ponosan na nasleđe hotela Crna Gora iz 1953. godine i upravo je to nasleđe utkano u dizajn novog objekta.

Imamo mnogo toga da ponudimo i ispunjavamo različite interese gostiju. Imamo 180 soba od kojih su 23 apartmana, uključujuči i predsjednički apartman sa prekrasnim pogledom na grad. Naravno, tu je i skaj-bar, divna fontana terasa i veliki SPA centar“, rekao je Bilgili.

Bilgili je istakao da će turizam i rastući biznis, kao ekonomska snaga Crne Gore, u Hiltonu naći svoje mjesto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *