Pregled štampe za 3. oktobar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Dnevne novine

Obezbijedićemo da svi plaćaju porez

Velika koalicija Ključ će, ukoliko na predstojećim izborima osvoji vlast, obezbijediti da obaveza plaćanja poreza u Crnoj Gori bude jednaka za sve i time ukinuti postojanje privilegovanih prijatelja vlasti, kazao je Dnevnim novinama kandidat za poslanika ove koalicije Miloš Konatar.

Počinje radionica o elektronskoj trgovini

Radionica na temu elektronske trgovine, koju organizuje Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije u saradnji sa Institutom za obuku i tehničku saradnju Svjetske trgovinske organizacije, počeće danas u Podgorici. Dvodnevna radionica organizuje se posredstvom Misije Crne Gore pri Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (STO).

Kinezi zainteresovani za projekte u Crnoj Gori

Kineska provincija Guizhou zainteresovana je za intenzivnu saradnju sa Crnom Gorom, prije svega u izgradnji saobraćajne i druge infrastrukture u zemlji, saopšteno je na sastanku članova delegacije te oblasti sa predsjednikom Privredne komore (PKCG) Velimirom Mijuškovićem.

Dan

Arapi za sedam mjeseci smijenili četiri direktora

U Novom duvanskom kombinatu je od 15. februara, od kada su Vlada i Glavni grad sa arapskom kompanijom BMJ Industris FZ LLC potpisali ugovore o privatizaciji, odnosno dokapitalizaciji te kompanije, četiri puta promijenjen izvršni direktor.

 

Radnici da plate 160 hiljada eura za sudske troškove

Većina sudskih postupaka koje su vodili brojni radnici Nikšića protiv matičnih preduzeća završena je u korist tuženih strana, iako se radilo o sporovima u kojima su bivši radnici tražili ono što su zaradili.

Prosječna plata za 304 eura manja od potrošačke korpe

Prema podacima Monstata, prosječna zarada bez poreza i doprinosa u avgustu je iznosila 502 eura i povećana je u odnosu na jul za 0,2 odsto, odnosno prosječna bruto zarada iznosila je 755 eura.

Vijesti

Od 3,4 miliona, na rate 218.000

Od 137 nesaglasnih akcionara Zatvorenog investicionog fonda Atlas mont, koji su glasali protiv programa razvoja fonda, 21 akcionar je prihvatio ponuđeni Plan za izmirenje obaveza. Ukupna vrijednost potraživanja za njih iznosi oko 218.000 eura, saopštila je Vijestima direktorica društva za upravljanje fontodm Atlas mont, koji rukovodi istoimenim fondom Mirjana Damjanović.

Poštin finansijski izvještaj fingiran

Kontrolor rada Pošte Crne Gore, u skladu sa leks specijalisom i Sporazumom o Vladi izbornog povjerenja Stojan Sjekloća tvrdi za Vijesti da “pored nepotizma, familijarnosti, brojnih štetnih ugovora ni finansijski izvještaji ovog državnog preduzeća ne prikazuju pravo stanje stvari.

Pobjeda

Dogodine dodatno sniženje kamata

Hipotekarna banka će prilikom usvajanja plana za narednu godinu poseban akcenat staviti na projektovanje nižih kamatnih stopa, kako za privredu tako i za građane najavio je u razgovoru za Pobjedu glavni izvršni direktor ove banke Esad Zaimović.

 

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *