Blog savjet: 7 mobilnih aplikacija koje koristim skoro svaki dan a za koje možda niste čuli

Dodajte komentar
U želji da što bolje optimizujem sve što radim tokom dana, stalno isprobavam nove aplikacije koje mi mogu pomoću u tome. U nastavku pročitajte kojih 7 aplikacija koristim skoro svaki dan.

1) Evernote
Ovu aplikaciju koristim nekoliko puta tokom dana. Omogućava mi da zabilježim ili sačuvam veliki broj različitih stvari. Čim mi nešto padne na pamet, ja to zabilježim u Evernote. Odlična stvar je što na različite načine možete raditi unos. Nekada će vam biti lakše da slikate parče papira ili priznanicu, nekada ćete nešto otkucati, a nekada ćete jednostavno govoriti u telefon i snimiti audio zapis. Postoji besplatna i plaćena verzija ove aplikacije, pri čemu je besplatna potpuno dovoljna za početak. Odlična stvar je što se sinhronizuje sa računarom, tako da sve imate dostupno na dva mjesta u svakom trenutku.
Verzije: iOS, Android
Više detalja o aplikaciji možete pročitati ovdje.
Aplikaciju najčešće koristim za:
  • Pisanje blogova
  • Skeniranje vizit karti
  • Skeniranje mjesečnih računa
  • Skladištenje bilješki sa sastanka
  • Pravljenje listi za kupovinu
  • Skladištenje dokumenata vezanih za različite projekte
  • Čuvanje dječijih crteža
 2) Fantastical
Ovaj odličan kalendar mi pomaže da imam uvid u svoje obaveze tokom dana, a da ne moram da kliknem na samu aplikaciju. Sve uglavnom završavam gledajuću ekran za notifikacije. Sinhronizuje se sa Google kalendarom, kao i programom za upravljanje zadacima. To znači da se sve obaveze automatski prikazuju u Fantastical-u čim ih unesem kroz elektronsku poštu ili kroz Nozbe (program za upravljanje zadacima). Događaje u kalendar možete unositi na različite načine, između ostalog i tako što ćete govoriti u vaš iPhone. Meni omiljeni način je da iz elektronske pošte koju dobijem, označim vrijeme i datum, te unesem tako događaj u kalendar. Vrlo jednostavno. Nažalost, postoji samo verzija ove aplikacije koja se plaća za iPhone i ne postoji verzija za Android.
Verzije: iOS
Više detalja o aplikaciji možete pročitati ovdje.
Aplikaciju najčešće koristim za:
  • Automatski unos sastanaka za koje zahtjev dobijem elektronskom poštom
  • Uvid u sastanke koje imam tokom dana ili tokom nedjelje
  • Automatski unos zadataka koje imam da završim a koje unesem u Nozbe (program za upravljanje zadacima)
 3) Noisli
Ova aplikacija proizvodi različite zvukove koje slušam dok radim i pomaže mi da se bolje koncetrišete. Možete je koristiti i za opuštanje. Između ostalog postoje zvukovi vjetra, kiše, vode, voza, kafića, ventilatora i slično. Pored aplikacije za telefon, postoji i verzija za računar, dostupna na njihovom sajtu.
Verzije: iOS, Android
Više detalja o aplikaciji možete pročitati ovdje.
Aplikaciju najčešće koristim za:
  • Poboljšanje koncetracije dok radnim u kancelariji ili kod kuće
 4) 1Password
U ovoj aplikaciji čuvam lozinke za različite stvari. Odlična stvar je što je možete koristiti da bi se direktno iz nje ulogovali na neki sajt, a da ne morati raditi copy/paste lozinke ili ukucavanje.
Verzije: iOS
Više o aplikaciji možete pročitati ovdje.
Aplikaciju najčešće koristim za:
  • Čuvanje lozinki za razne stvari (mailovi, društvene mreže, on-line kursevi)
  • Brzo logovanje u programe tako da ne moram da pamtim lozinku i prekucavam je.
 5) WorkFlowy
Najjednostavnije rečeno, ovo je aplikacija za pravljenje bočkica. Uglavnom je koristim u desktop verziji, koju onda sinhronizujem, tako da mi je dostupna i na telefonu. Vrlo je slična programima za mindmaping, samo što ne radi sa grafičkim simbolima, nego sa tekstom. Bilo kakav sadržaj obično prvo počinjem da pravim u ovoj aplikaciji.
Verzije: iOS, Android
Više o aplikaciji možete pročitati ovdje.
Aplikaciju najčešće koristim za:
  • Kreiranje sadržaja za kurseve
  • Kreiranje sadržaja besplatnih E-kniga
  • Kreiranje uputstava za sebe i za kolege
  • Kreiranje bilješki za prezentacije
 6) Nozbe
Ovu aplikaciju koristim da bi bolje upravljao radnim zadacima. Kao i sa Workflowy, uglavnom koristim desktop verziju, koja se onda sinhronizuje na telefon. Unos zadataka je vrlo jednostavan, a integriše se sa Fantastical-om, Evernote-om i Dropbox-om. Omogućava da se zadacima dodjeljuju različiti konteksti, tako da tokom dana mogu da grupišem stvari koje treba da uradim. Na primjer, odvojiću vremenski blok da uradim sve zadatke koji imaju kontekst – pozovi telefonom.
Verzije: iOS, Android
Više o aplikaciji možete pročitati ovdje.
Aplikaciju najčešće koristim za:
  • Kreiranje radnih zadataka i praćenje izvršenja
  • Povezivanje zadataka sa različitim materijalima za koji su vezani. Na primjer, ako je zadatak da se pozove neko, onda u prilogu zadatka stavim mail u kome se nalazi više detalja o zadatku
 7) Scannable
Najbrži način za mene da nešto brzo skeniram i pošaljem elektronskom poštom. Ova aplikacija sama prepoznaje granice papira i skenirani dokument čini vrlo kvalitetnim. Nakon što skenira dokument, daje vam opcije da ga snimite, pošaljete elektronskom poštom ili stavite na neko drugo mjesto koje vam odgovara. Potpuno je integrisana sa Evernote-om.
Verzije: iOS
Više o aplikaciji možete pročitati ovdje.
Aplikaciju najčešće koristim za:
  • Skeniranje odštampanih faktura koje treba da se šalju elektronskom poštom
  • Skeniranje diploma, uvjerenja i slično za potrebe slanja elektronskom poštom ili čuvanja u digitalnom obliku
  • Skeniranje različite dokumentacije za potrebe tendera
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *