ABBA Konferencija: “Mobilnost u Finansijskom sektoru budućnosti”

Dodajte komentar

U Hotelu Best-Western Premier u Podgorici će se 29. septembra 2016. održati ABBA Konferencija za predstavnike finansijskih institucijaMobilnost u Finansijskom sektoru budućnosti“.

Uz ABBA model održavanja bankarskog sistema u kojem su uključene sve zakonske izmjene, glavna tema biće najnoviji ABBA proizvod, oTmBanking. Mobilno bankarstvo za iOS (iPhone) i Android uređaje oTmBanking biće najfunkcionalniji takav proizvod u SEE regiji, a svoju će premijeru doživjeti baš u Podgorici. Na konferenciju su pozvani predstavnici svih banaka u Crnoj Gori, a očekuju se i gosti iz drugih zemalja.

ABBA MONTENEGRO d.o.o. Podgorica je kćer preduzeća ABBA d.o.o. koja je osnovano 2001. godine u Osijeku i od tada kontinuirano uvodi nove trendove u području poslovnog softvera. ABBA MONTENEGRO je 2015. implementirala sistem NovoDoba® u ZAPAD BANCI AD Podgorica, što je bila najbrža je i najefikasnija implementacija bankarskog sistema u SEE regiji do sada. Za ABBA-u je ovo bilo prvi put da je sistem NovoDoba® implementiran kod osnivanja banke, jer je NovoDoba® je do sada uvijek mijenjao sisteme koji nisu bili u mogućnosti pratiti razvoj i rast pojedinih banaka. Inače, u martu 2016. potpisan je Ugovor o implementaciji sistema NovoDoba® u Banci Kovanica d.d. Varaždin HR, koja je u vlasništvu Cassa di Risparmio della Repubblica di San Marino S.p.A. Banka Kovanica d.d. je od 02. maja 2016. najnoviji korisnik NovoDoba® sistema, a uz implementaciju je izvršena i vrlo kompleksna migracija podataka. Efikasan i brz završetak oba projekta dokaz je da ABBA može konkurisati bilo kojem proizvođaču Banking sistema na svijetu.

ABBA partner na konferenciji u Podgorici biće GAUSS d.o.o. iz Osijeka, a među govornicima i stručnjaci iz KentBank d.d. Zagreb (dio Süzer Group).

Medijski pokrovitelj ABBA MONTENEGRO konferencije „Mobilnost u Finansijskom sektoru budućnosti“ je vodeći crnogorski finansijski portal BANKAR.ME

Program konferencije možete pogledati OVDJE.

 

Ukratko o preduzećima:

 ABBA je osnovana je 2001. godine u Osijeku i od tada kontinuirano uvodi nove trendove u području poslovnog softwarea. Temeljna odluka o trenutnom proizvodnom usmjerenju donesena je 2002. godine kada se otvorio put u područje FinTech Servisa i Rješenja. Tada je postavljen jasan fokus na visoko tehnički i tehnološki zahtjevne projekte, kao i pružanja pune usluge u područjima programiranja i savjetovanja. ABBA d.o.o. posjeduje certifikate za upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 QMS, kao i ISO 27001:2005 ISMS sustav za upravljanje sigurnosti informacija.

Na području Crne Gore djeluje ABBA MONTENEGRO d.o.o., ABBA-ino preduzeće kćer koje je u aprilu 2015. u rekordnom roku implementiralo naprednibankarski sistem NovoDoba® u Crnoj Gori. Najznačajniji  proizvod tvrtke je Advanced Banking System NovoDoba®. To je niz integriranih, funkcionalnih Servisa/Modula koji financijskim institucijama omogućuju da svoje klijente smjeste u središte svoje poslovne strategije, dok istovremeno instituciji pružaju veliku sposobnost širenja i razvoja vlastite strategije. Rješenje je potpuno modularno i može se podesiti kako bi udovoljilo potrebama financijske institucije bilo koje razine.

Kada je riječ o uspješnim migracijama, ABBA stručnjaci slove za najefikasnije u regiji, s ogromnim iskustvom u migraciji podataka iz različitih sustava, (INFIN, BankSoft, Tempus, BSS, FIBAS, BankUp…), baza podataka, i komunikacijske i razvojne metodologije (IBM DB2, Oracle, Cobol, Informix, MySQL..).

 GAUSS je full service development agencija koja aktivno posluje od 2012. godine u Osijeku i Vukovaru. U nepunih 5 godina poslovanja GAUSS je postao regionalni lider u segmentu razvoja web i mobilnih rješenja. Rad na projektima za domaće i strano tržište, kontinuitet u vlastitom razvoju i fleksibilan pristup klijentima osigurava strelovit rast i kontinuirano stvaranje novih radnih mjesta. Osim razvoja softvera po narudžbi za klijente, tvrtka aktivno radi na stvaranju vlastitih softverskih proizvoda kroz odjel za istraživanje i razvoj. GAUSS posluje s ciljem stvaranja dugoročnih poslovnih odnosa pružajući usluge razvoja i savjetovanja korporativne kvalitete, uz zadržavanje individualnog pristupa svakom klijentu. GAUSS je do danas uspješno završio više od 350 projekata za 250 klijenata na svjetskom tržištu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *