Novi kredit: Od Svjetske banke tražiće 90 miliona dolara

Dodajte komentar

Crnogorska delegacija, koja će od 6. do 9. oktobra učestvovati na godišnjim sastancima Međunarodnog monetarnog fonda u Vašingtonu, sa predstavnicima Svjetske banke razgovaraće, prije svega, o dobijanju kredita – garancije za jačanje otpotnosti fiskalnog i finansijskog sektora u narednoj godini u iznosu od 90 miliona dolara.

To je navedeno u platformi za razgovore crnogorske delegacije u Vašingtonu sa visokim zvaničnicima Svjetske banke i MMF, koju je juče usvojila Vlada.

“Ovaj projekat bi trebalo da obezbijedi povoljne uslove finansiranja za narednu budžetsku godinu u Crnoj Gori, koristeci 3A kreditni rejting EBRD – Svjetske banke”, navodi se u Vladinoj informaciji.

U crnogorskoj delegaciji biće guverner CBCG Milojica Dakić, direktor Direktorata za budžet Nikola Vukićević i viceguverner za finansijsku stabilnost i platni promet dr Nikola Fabris.

Dobijanje 90 miliona eura garancije – kredita, kako se objašnjava u informaciji, uslovljeno je prethodnim dokazima o mjerama fiskalne konsolidacije.

(Cijeli tekst u današnjoj pobjedi)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *