Luštica divelopment: Za pola godine 2,9 miliona minusa

Dodajte komentar

Preduzeće Luštica divelopment, koje upravlja projektom Luštica bej u opštini Tivat, završilo je drugi kvartal sa minusom od 2,918 miliona eura.

Time je, kako pokazuju rezultati poslovanja kompanije čiji je većinski vlasnik Oraskom, ukupan gubitak na kraju juna iznosio 7,64 miliona eura.

Ukupni poslovni rashodi Luštice divelopment za šest mjeseci iznosili su dva i po miliona, od čega se na ostale poslovne rashode odnosi milion i po, a na troškove zarada i naknada 897 hiljada. Na troškove materijala i nabavnu vrijednost prodate robe otišlo je po 15 hiljada eura. U istom periodu finansijski rashodi su iznosili 411,5 hiljada.

Poslovni prihodi, kako pokazuju rezultati poslovanja, objavljeni na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti (KHOV), iznosili su za pola godine 8.468 eura. Stalna imovina na kraju juna vrijedjela je 41,6 miliona, dok je ukupna aktiva iznosila 59,1 milion eura. Kratkoročne obaveze iznosile su 53,5 miliona, dok dugoročnih obaveza Luštica divelopment nema. Osnovni kapital iznosio je 11 miliona.

(Cijeli tekst u današnjem Danu)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *