Instagram kao alat za marketing

Dodajte komentar

Instagram je društvena mreža i onlajn marketing alat koji bi trebao da bude dio vašeg marketinškog paketa. Ono što ovaj alat čini jedinstvenim je to da se on koncentriše na fotografije i njihove opise.

Korisnici mogu postavljati slike sa opisima direktno sa svojih mobilnih aparata kako bi ih podijelili sa svojim pratiocima. Ovo su četiri najbolja načina korišćenja Instagrama kako biste promovisali vaš posao i kako biste stupili u kontakt sa vašim potencijalnim klijentima.

1. Pozovite korisnike da „kupuju preko prozora“

Ovom aplikacijom vi omogućavate svojim pratiocima da „kupuju preko prozora“, dajući im uvid u vaše proizvode i usluge. Podijelite relaventne i korisne informacije u samom opisu fotografija, poput lokacije gdje mogu pronaći proizvode, cijene i bilo čega drugog što bi bilo zanimljivo vašim pratiocima. Dobro opišite svoje proizvode u slučaju da korisnici žele da kupe proizvode koji se nalaze na slikama.

2. Odvedite korisnike „iza kulisa“

Kupci često smatraju zanimljivim informacije o dešavanjima iza kulisa vašeg posla, proizvoda i usluga. Koristite fotografije kako biste pokazali kako se vaši proizvodi prave ili kako se proizvodi pakuju i šalju. Korišćenje kolaža na socijalnim mrežama vam omogućava da prikažete proces vašeg rada pratiocima, samim tim im dajete osjećaj da su oni dio vašeg socijalnog svijeta.

3. Ponudite pratiocima ekskluzivne povlastice

Pružite ekskluzivni materijal vašim pratiocima. Upoznajte ih sa novim proizvodom ili uslugom prije nego što izađe na tržište. Takođe, ponudite sniženja ili specijalne ponude vašoj online zajednici, oni će učiniti da se vaši korisnici osjećaju kao ekskluzivna grupa i samim tim će reći drugim korisnicima da vas prate.

4.Učinite svoj posao ličnijim

Slikajte i postavite vaše slike i slike vaših zaposlenih na poslu ili sa nekog događaja kojem zajedno prisustvujete. Koristite opise fotografija kako biste podijelili interesantne informacije o svojim zaposlenima. Kada prisustvujete nekom posebnom događaju, počnete da radite na nekom novom projektu ili radite nešto zanimljivo i vrijedno fotografisanja, zabilježite taj momenat. Konstantne informacije o vašem svijetu i poslu će držati pažnju vaših pratilaca.

Integracijom Instagrama u vašu marketing kampanju preko društvenih mreža možete pružiti vašim pratiocima uvid u vaš posao na nove načine. Ovo je sjajan alat za promovisanje posla na kreativan način.

(iSerbia)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *