Kapovci danas blokiraju kružni tok na Zabjelu

Dodajte komentar
Sa jednog od ranijih okupljanja

Bivši radnici Kombinata aluminijuma (KAP) blokiraće danas kružni tok na Zabjelu, u znak protesta što im još uvijek nijesu isplaćene otpremnine.

Predstavnik penzionera KAP-a Nikola Raković kazao je će penzioneri, pored blokade na Zabjelu, blokirati i u petak izlaz iz glavnog grada prema Nikšiću i Cetinju.

On je kazao da su razočarani odlukom suda kojom je odbijena žalba na zabranu okupljanja koju je prethodno izrekla Uprava policije.

Razočarani smo navodima tog suda u odluci jer su u njoj podaci o povećanom broju saobraćajnih nezgoda CB Podgorica od aprila do avgusta tekuće godine. Bilo je 606 saobraćajnih nezgoda, od čega od 283 na gradskim ulicama ili oko 46 odsto. Poginula su, kako se navodi u presudi, četiri pješaka, a 141 osoba zadobila je povrede od čega su 28 bili pješaci. Povećan je, kako se dalje navodi, broj nezgoda zbog neodržavanja rastojanja između vozila. Zatečeni smo ovim navodima policije i Upravnog suda, kao da se to nama stavlja na teret zbog čega ćemo tražiti da nam dostave tačnu satnicu svih saobraćajnih nezgoda“, kazao je “Vijestima” Raković.

Penzioneri su proteste ispred Skupštine počeli u martu, ali su ih krajem jula privremeno prekinuli zbog
inicijative koju je uputila grupa poslanika da se o njihovom problemu raspravlja na narednoj sjednici Vlade.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *