VW: Novi model na struju biće revolucionaran kao “buba”

Dodajte komentar

Na auto-salonu u Parizu, njemački automobilski gigant izložiće električni koncept koji će utrti put budućim serijskim vozilima na struju.

Volkswagen je nakon dizel afere iz 2015. ubrzao razvoj električnih automobila, i objavio planove koji predviđaju da će do 2025. izbaciti na tržište čak 30 modela sa pogonom na električnu energiju, dok bi do 2030. trećina prodatih vozila ovog proizvođača bili elektroautomobili.

1

Uoči sajma u Parizu, Volkswagen je objavio nekoliko “tizer” fotografija novog električnog vozila za koje u toj kompaniji kažu da će “biti revolucionarno kao što je to bila čuvena ‘buba’ kada se pojavila, a koja je kasnije postala najprodavaniji autona svetu u 20. vijeku”.

2

Ovaj električni automobil ima potencijal da ispiše novu istoriju auto-industrije, a nakon koncepta uslijediće prvi produkcijiski model baziran na novoj modularnoj platformi za elektroautomobile (MEB)“, saopštili su iz Volkswagena.

3

Očekuje se da će serijska verzija na tržište stići 2019-2020. godine, a prije toga u prodaji bi trebalo da se nađe električni van Budd-e.

Novi električni koncept je hečbek, a glavni rivali će mu biti BMW i3 i Opel Ampera-e/Chevrolet Bolt. Procjenjuje se da će imati autonomiju u vožnji između 400 i 600 km.

Više detalja biće poznato nakon pariske premijere.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *