Podravka nakon 10 godina isplaćuje dividendu

Podravka će danas započeti s isplatom dividende u iznosu od 7 kuna bruto po dionici, odnosno ukupno će iz prošlogodišnje neto dobiti za dividendu biti isplaćeno gotovo 50 miliona kuna, saopštili su u četvrtak iz Podravke.

Na predlog Uprave i Nadzornog odbora, a koji je usvojila Glavna skupština održana 22. jula, u petak, 16. septembra započinje isplata dividende u iznosu od sedam kuna bruto po dionici. Tako će od ukupne neto dobiti ostvarene u 2015. godini gotovo 50 miliona kuna biti isplaćeno u obliku dividende“, navode iz Podravke.

Ističu kako je isplata dividende rezultat uspješnog poslovanja, povećanja interne efikasnosti poslovanja, stabilizovanja finansijske pozicije kao i odličnih rezultata ostvarenih s ciljem dalje internacionalizacije poslovanja.

“Želim da istaknem kako nakon 10 godina započinjemo s isplatom dividende. Unazad nekoliko godina sprovodili smo snažno restrukturiranje, dokapitalizovali smo kompaniju značajnim svježim kapitalom, započeli drugu fazu internacionalizacije i pokrenuli poslovanje na nekim novim tržištima te realizovali najveću akviziciju u Podravkinoj istoriji”, naglasio je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

Po njegovim riječima, Podravka danas izgleda neuporedivo bolje nego kad je sadašnje poslovodstvo preuzelo vođenje kompanije.

Check Also

Istraživanje Erste banke pokazalo: Pandemija promijenila navike potrošača vlasnika kartica

Istraživanje Erste banke pokazalo je da su građani vlasnici kartica ove banke tokom epidemije korona …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *