Mali broj preduzeća posluje elektronski

Dodajte komentar

U Crnoj Gori mali broj preduzeća koristi koncept elektronskog poslovanja, a razlog za to su nedovoljna informisanost i zadovoljenje postojećim tehnološkim platformama, ocijenio je generalni direktor za e-Upravu u Ministarstvu za informaciono društvo i telekomunikacije Stevan Ljumović.

Prema njegovim riječima, svega 24 odsto crnogorskih preduzeća je putem interneta omogućilo prodaju svojih proizvoda i njihovu isporuku, dok više od 31 odsto firmi komunicira sa klijentima i dobavljačima online procedurama.

Online poslovanje je nešto što nailazi na niz različitih problema. Po meni razlozi su vrlo često iracionalne prirode. Prije svega tu je inertnost i zadovoljenje postojećim procesima i tehnološkim platformama za promet robe ili usluga kada je u pitanju e-poslovanje. Tu su takođe i nedovoljna informisanost, znanje i nemanje sluha za te tehnologije“, rekao je Ljumović na skupu “Budućnost spoljne trgovine“.

On je kazao da e-trgovina u Crnoj Gori danas ima mali udio u ukupnoj i zato je cilj Vlade da dostigne jedan odsto od ukupne.

Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *