Sjeverna Koreja: Kako izgleda boravak u hotelu sa 6 zvjezdica

Dodajte komentar

Većina tursita optužilo je Rjangjung, jedini hotel sa 6 zvjezdica u Sejvernoj Koreji, da je boravak u njemu sličan zatvoru.

Hotel Rjangjung, koji lokalno stanovništvo naziva ustanovom ’prve klase’, dobio je veliki broj kritika od strane turista koji su boravili u njemu.

Sajmon Rajder, koji je boravio u hotelu kaže da su kreveti toliko tvrdi da mu se činilo da je pod bio udobniji.

Pustio sam vodu u toaletu i skroz su mi se pokvalisa stopala“, kaže on.

Još neke od kritika koje stoje na jednom forumu su: da je hotel urađen u klasičnom sovjetskom stilu, da je sumoran, slabo osvijetljen, sa jako lošom hranom i često bez tople vode.

To su još i dobre strane! U svakom slučaju, sve je to dio pravog sjevernokorejskog iskustva“, piše jedan od posjetioca.

Električne žice su u žalosnom stanju. Polovina utičnica je polomljeno, i nezaštićene žice vire iz podova i zidova“, kaže Dejvid Templeman, koji je došao u Sjevernu Koreju iz Estonije.

Ali ima i dobrih strana, na primjer ogroman TV sa ravnim ekranom koji emituje samo jedan kanal, na kome se prikazuje sjevernokorejska propaganda, gdje jedna žena uporno pokušava da nam proda nešto“, dodaje on sa humorom.

Informacije o tome koliko košta soba u ovom hotelu nema, a ne postoji ni bilo kakva internet stranica za poslovanja. Većina turista kaže da je čekiralo sobu nakon obilaska grada.

Po svemu sudeći, u Sjevernoj Koreji ima manjak luksuznih hotela. Godinama se posjetioci nadaju otvaranju Kim Jongovog luksuznog hotela Rjugjong, građevini piramidalnog oblika napravljenoj od stakla i čelika.

Građevina je koštala 656 miliona eura, ali je i dalje ostaje neotvorena.

https://youtu.be/lLJimBonDn8

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *