Deutsche Telekom izdao obveznice vrijedne 2,75 milijardi dolara

Dodajte komentar

Deutsche Telekom prikupio je izdanjem trogodišnjih, petogodišnjih i sedmogodišnjih obveznica 2,75 milijardi dolara, priopćeno je u srijedu iz te njemačke telekom kompanije.

Izdavač obveznica je finansijski ogranak Deutsche Telekom Finance B.V., a garant Deutsche Telekom AG.
Trogodišnje obveznice, u vrijednosti 750 miliona dolara, s fiksnom kamatom i rokom dospijeća u 2019., prodate su ulagačima uz kuponsku kamatu od 1,5 posto i prinos od 1,532 posto.

Trogodišnje obveznice od 250 miliona dolara, s promjenjivom kamatom i dopijećem u 2019., prodate su ulagačima za 45 baznih bodova više od tromjesečne vrijednosti kamatne stope Libor za pozajmice u američkim dolarima.

Petogodišnje obveznice s fiksnom kamatom, vrijedne milijardu dolara, s rokom dospijeća u 2021., prodate su uz kuponsku kamatu od 1,95 posto i prinos od 1,984 posto.

Ostalih 750 miliona vrijednih obveznica, s dospijećem 2023., prodato je investitorima uz kupon od 2,485 posto i prinos od 2,486 posto.

Ta ponuda dio je opšeg korporativnog finansiranja Deutsche Telekoma i neće povećati neto zaduženje, kažu u toj kompaniji.

Izdanje su vodili Goldman, Sachs & Co., J.P. Morgan Securities, RBC Capital Markets, Citigroup Global Markets, Credit Suisse Securities i MUFG Securities Americas.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *