Zbog velikog broja ponuda odložena odluka o prodaji Ski-centra Durmitor

Dodajte komentar

Stečajni upravnik Ski-centra Durmitor Snežana Jović odložila je do daljnjeg donošenje odluke o izboru najpovoljnije ponude za kupovinu hotela Durmitor.

Ponude za kupovinu žabljačkog hotela, koji se prodavao po cijeni od 643.739 eura, dostavilo je pet kompanija, a odluka o izboru najpovoljnije trebalo je da bude donijeta juče. Odlaganje odluke je, prema informacijama, uslovila brojnost i obimnost dostavljene dokumentacije, za čiju ocjenu je neophodno i mišljenje stručnjaka.

Stečajna upravnica obavijestila je sud da nije u mogućnosti da u roku, predviđenom u uslovima oglasa o prodaji imovine stečajnog dužnika, donese odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača, zbog brojnosti ponuda i obimnosti dostavljene dokumentacije uz ponude“, kazali su u Privrednom sudu, dodajući da će javnost biti obaviještena kada odluka bude donijeta.

Budvanski Adriatic Properties, biznismena Petrosa Statisa, ponudio je 650.000 eura, dok je vlasnik Lutrije Sava Grbović za hotel Durmitor spreman da plati 643.739 eura, koliko je i procijenjena vrijednost tog objekta sa pripadajućim zemljištem.

Firma za obezbjeđenje imovine i lica Top force system iz Nikšića dostavila je ponudu vrijednu 680.000 eura. Najviše novca, 701.000 eura, ponudio je nikšićki Comp Comerc, vlasnika Ranka Jovovića, a nešto manje, tačnije 700.100 eura, podgorički Nemesis Dragana Perovića.

Prvi tender za prodaju hotela Durmitor raspisan je sredinom februara 2013. godine, od kada je propalo 16 j avnih nadmetanja.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *