Renault isporučio 100.000. električno vozilo

Dodajte komentar

Kao pionir potpuno električnih vozila, Renault je lider u Evropi a tržišnim udjelom od respektabilnih 27 posto.

Pet godina od lansiranja prvog električnog vozila, Renault kao pionir elektrifikacije automobila i lider na evropskom tržištu bilježi novi uspjeh sa isporukom jubilarnog 100.000-og ”električara”. Ponosni vlasnik jubilarnog modela ZOE je 41-godišnji Norvežanin Åsmund Gillebo, kojem je uručena neskromna nagrada od pet godina i 100.000 minuta besplatnog punjenja od strane dva lokalna dobavljača električne energije.

Ne računajući model Twizy, Renault je u prvoj polovini ove godine isporučio 15.000 električnih automobila, odnosno 32 posto više nego u istom periodu 2015. godine. Ovaj uspjeh još jednom potvrđuje Renaultovu lidersku ulogu na Starom kontinentu. Dakle, svako četvrto električno vozilo u Evropi nosi Renaultov znak, dok ih je u matičnoj Francuskoj čak polovina od ukupne brojke “električara”.

Renault ima najopsežniji izbor potpuno električnih automobila na tržištu, što mu omogućava da zadovolji različite potrebe kupaca. Gama se sastoji od: kompaktnog gradskog modela ZOE, komercijalnog vozila Kangoo ZE, kompaktnog urbanog dvosjeda Twizy, uključujući i njegovu teretnu verziju Twizy Cargo.

Model ZOE, najprodavaniji električni automobil u Evropi, dominira na tržištu električnih putničkih automobila s više od 23 posto udjela na tržištu. Kangoo ZE, vodeći u segmentu električnih komercijalnih vozila u Evropi već treću godinu zaredom, postavlja standarde za profesionalce pobijedivši na brojnim tenderima. Na kraju, uz 17.000 isporučenih modela, Twizy je uspješni pionir sve popularnije usluge car-sharing u Evropi i Sjevernoj Americi.

SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *