Lazović: Isplata penzija i socijalnih davanja neće biti dovedena u pitanje

1 komentar

Isplata penzija i socijalnih davanja ni u kom slučaju neće biti dovedena u pitanje, poručio je vicepremijer Vujica Lazović, navodeći da u ovom trenutku nema razloga za rebalans budžeta.

Prema njegovim riječima, nema nikakve potrebe, a ni razloga da se u ovom momentu govori o rebalansu budžeta.

“Razlozi su sljedeći stanje u javnim finansijama je stabilno i budžet je likvidan što dokazuje uredno izmirivanje obaveza budžeta“, rekao je Lazović.

On je pojasnio da je ekonomski rast, uslovljen prvenstveno rastom turizma od četiri odsto i građevinske djelatnosti od 23 odsto, uslovio i rast državnih prihoda u prvih osam mjeseci 13 odsto iznad naplate u istom prošlogodišnjem periodu i pet odsto iznad planiranog.

Odličnoj naplati državnih prihoda, kako je dodao, doprinijela je jednokratna naplata digitalne dividende u iznosu od 50 miliona što je zasluga informacione zajednice.

Međutim, i bez tog prihoda pojačana intenzivnija ekonomska aktivnost je uticala na rast redovnih prihoda preko sedam odsto u odnosu na prošlu godinu i dva odsto preko plana“, istakao je Lazović. On je poručio da je iz svega navedenog jasno da u ovom trenutku ne postoje razlozi za rebalans budžeta.

Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Ovaj agencijski intervju je sve osim uznemirenje sistemskih ranjivosti, pa je samim tim nagomilavanje recenica pred izbore… kao da stvarno treba vjerovati skrivenoj poruci da nece biti penzija i socijale cim se promijene politicke ravnoteze?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *