Lazović: Isplata penzija i socijalnih davanja neće biti dovedena u pitanje

Isplata penzija i socijalnih davanja ni u kom slučaju neće biti dovedena u pitanje, poručio je vicepremijer Vujica Lazović, navodeći da u ovom trenutku nema razloga za rebalans budžeta.

Prema njegovim riječima, nema nikakve potrebe, a ni razloga da se u ovom momentu govori o rebalansu budžeta.

“Razlozi su sljedeći stanje u javnim finansijama je stabilno i budžet je likvidan što dokazuje uredno izmirivanje obaveza budžeta“, rekao je Lazović.

On je pojasnio da je ekonomski rast, uslovljen prvenstveno rastom turizma od četiri odsto i građevinske djelatnosti od 23 odsto, uslovio i rast državnih prihoda u prvih osam mjeseci 13 odsto iznad naplate u istom prošlogodišnjem periodu i pet odsto iznad planiranog.

Odličnoj naplati državnih prihoda, kako je dodao, doprinijela je jednokratna naplata digitalne dividende u iznosu od 50 miliona što je zasluga informacione zajednice.

Međutim, i bez tog prihoda pojačana intenzivnija ekonomska aktivnost je uticala na rast redovnih prihoda preko sedam odsto u odnosu na prošlu godinu i dva odsto preko plana“, istakao je Lazović. On je poručio da je iz svega navedenog jasno da u ovom trenutku ne postoje razlozi za rebalans budžeta.

Dnevne novine

Check Also

IRF čvrsto posvećen razvoju preduzetništva mladih u biznisu

Izvršna direktorica Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Irena Radović je sa saradnicima posjetila Kancelariju za saradnju mladih …

One comment

  1. Ovaj agencijski intervju je sve osim uznemirenje sistemskih ranjivosti, pa je samim tim nagomilavanje recenica pred izbore… kao da stvarno treba vjerovati skrivenoj poruci da nece biti penzija i socijale cim se promijene politicke ravnoteze?

Leave a Reply

Your email address will not be published.