Samsung poziva korisnike da prestanu da koriste Galaxy Note 7

Dodajte komentar

Južnokorejska kompanija Samsung pozvala je sve koji imaju njen model pametnog telefona “Galaxy Note 7” da odmah prestanu da ga koriste i da ga što prije zamijene, pošto su prijavljeni novi slučajevi da su se ti uređaji zapalili.

Samsung, najveći svjetski proizvođač pametnih telefona, naredio je ranije ovog mjeseca da se povuku svi telefoni tog modela u cijelom svijetu kada je utvrđeno da su litijumske baterije krive za prijavljene eksplozije tih uređaja.

“Pozivamo korisnike da ugase svoje telefone ‘Galaxy Note 7’ i da ih zamijene što je prije moguće“, izjavio je predsjednih Samsungovg odeljenja za mobilne komunikacije Koh Dong Đin.

Vlasnici tog modela mogu da dobiju telefone na privremeno korišćenje, a kompanija planira da obezbijedi nove baterije od 19. septembra u Južnoj Koreji, a zatim i u drugim zemljama.

Američka Savezna uprava za avijaciju upozorila je ove sedmice putnike u avionima da za vrijeme leta ne uključuju i ne pune najnovije modele Samsung pametnih telefona.

Nekoliko aviokompanija je od putnika tražilo da ne uključuju te telefone, a neki avioprevoznici su čak zabranili te modele na svojim letovima.

Odluka o povlačenju 2,5 miliona telefona donijeta je samo dvije sedmice pošto je počela prodaja tog modela. Do 1. septembra potvrđeno je da se 35 telefona “Galaxy Note 7” zapalilo, uglavnom dok se baterija punila.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *