Rudnik uglja: Dioničari o gradnji drugog bloka 23. septembra

1 komentar

Akcionari Rudnika uglja trebalo bi da na redovnoj Skupštini 23. septembra razmatraju Deloitte studiju izvodljivosti za izgradnju drugog bloka Termoelektrane (TE) Pljevlja u dijelu koji se odnosi na pljevaljsku kompaniju.

Odbor direktora je na sjednici u srijedu donio odluku o proširenju dnevnog reda tom tačkom.

Dioničari će razmatrati i odluku o uslovima i načinu izmirenja obaveza kompanije prema državi po osnovu poreza i doprinosa i refinansiranju dijela obaveza kompanije prema bankama.

Na dnevnom redu sjednice je i razmatranje Fichtner studija o mogućnostima smanjenja troškova proizvodnje u Rudniku uglja i procjeni resursa i rezervi uglja u Pljevaljskom basenu.

Akcionari će razmatrati i izvještaj o radu i poslovanju preduzeća u prošloj godini, finansijske rezultate poslovanja sa finansijskim iskazima, Informaciju o pravno-ekonomskoj analizi ugovora o nabavci dampera i rudarske mehanizacijeod Lager Posušje.

Dioničari bi trebalo i da izaberu članove Odbora direktora i razmatraju izvještaj o reviziji finansijskih iskaza kompanije za prošlu godinu.

Država posjeduje 31,11 odsto udjela u Rudniku uglja, italijanska kompanija A2A 39,49 odsto, Aco Đukanović 11,84 odsto, a Radoslav Tomić iz Beograda 1,1 odsto. Ostali akcionari imaju manje od jedan odsto udjela u kompaniji.

Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *